The Letter Men

Bekijk de gay short film The Letter Man

Gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal

Leestijd: 1 min

Engeland, 1940. We zien hoe een groep mannen feestviert en relaxt op een jacht, terwijl een jongen zich heeft afgezonderd met een boek. Het klikt tussen hem en een van de gasten, maar dan is het ineens een jaar later en is de Tweede Wereldoorlog in volle gang. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien? Daarmee begint de korte film The Letter Man. Je bekijkt ‘m hier.

Regisseur Andy Vallentine heeft een film van bijna negen minuten gemaakt op basis van een collectie van meer dan tweehonderd zeldzame liefdesbrieven uit de Tweede Wereldoorlog, geschreven door een zekere Gordon Bowsher aan zijn geliefde Gilbert Bradley.

geheim

Dergelijke brieven zijn zeldzaam, omdat veel schrijvers en/of ontvangers bang waren dat hun homoseksualiteit ontdekt zou worden. De meeste brieven zijn dan ook verbrand of op een andere manier vernietigd. Zo niet die van Bowsher.

The Letter Men vertelt het waargebeurde verhaal van twee mannen, die elkaar in 1940 ontmoeten op een jacht, maar na een jaar uit elkaar gedreven worden door de oorlog.

tranentrekker

De film gebruikt letterlijk de teksten uit de brieven van Bowsher aan Bradley, die worden begeleid door de betoverende beelden van Vallentine. Te horen is hoe Bowsher terugdenkt aan de laatste keer dat ze elkaar zagen, tijdens een weekend vol romantiek en plezier.

The Letter Men is een tranentrekker van jewelste en staat sinds een tijdje op YouTube. De film bekijk je hier!

Powered by Labrador CMS