Bekijk de gay short film Requieted, na tien jaar voor het eerst online te zien

Leestijd: < 1 min

Filmmaker Sal Bardo viert het tienjarige bestaan van zijn korte film Requieted door deze voor het eerst online te plaatsen. De film gaat over het dilemma van de jonge Nicolas: naar de bruiloft van zijn middelbareschool-crush of afscheid nemen van zijn huidige minnaar?

Requieted is een film van Sal Bardo, die is gemaakt in 2010. Destijds vond de filmmaker dat Hollywood veel te weinig aandacht besteedde aan LHBTQ-verhaallijnen en als het wel gebeurde, waren het veelal problematische situaties die werden getoond. Met zijn Requieted wilde hij hier een realistisch gay-verhaal tegenover zetten.

Dilemma
De film, die twintig minuten duurt, gaat over het dilemma van twintiger Nicolas (een rol van Chris Damon) die woont in New York. Aan de ene kant wil hij graag de bruiloft bijwonen van zijn schoolvriend Aaron (gespeeld door Matthew Watson), op wie hij tijdens zijn schooljaren heimelijk verliefd was. Gaat hij, dan mist hij echter het afscheid van zijn huidige minnaar Gregor (vertolkte door Max Rhyser), die op het punt staat naar San Francisco te verhuizen.

Indie-hit
De film voelt een beetje aan als voorloper van de serie Looking of de film Call Me By Your Name. In 2011 ging Requieted in première tijdens het Seattle International Film Festival, waarna het een indie-hit werd. In hetzelfde jaar kreeg Bardo een prijs als Best First Time Filmmaker, tijdens het internationale LHBTQ-filmfestival Reel Affirmations.

Langere film
Bardo heeft in de jaren daarna meer goed ontvangen korte films gemaakt, waaronder Sam uit 2013 en Pink Moon uit 2015. Hij werkt nu aan een langere film die Out Of The Woods gaat heten en die gebaseerd is op een andere korte film uit 2015, Great Escape.

Pannenkoek
Over Requieted grapt Bardo dat dit zijn eerste pannenkoek is. “Een eerste pannenkoek is nooit zo goed als de rest. De pan moet eerst nog opwarmen. Mijn werk is door de jaren heen beter geworden, maar ik ben nog steeds heel trots op Requieted.”

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS