Bekijk de fotoserie Boys in Heels

“Op hakken kropen deze jongens uit hun schulp”

Leestijd: < 1 min

Boys in Heels is de naam van een fotoserie met jongens op hoge hakken, die er stoer, sexy en zowel mannelijk als vrouwelijk uitzien. Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, licht zijn fotoserie toe. “Vanuit de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kun je als man ook hoge hakken dragen. Bijvoorbeeld onder je jeans of onder een maatpak. Waarom niet?”

Veldhuizen kwam op het idee voor zijn fotoserie Boys in Heels toen hij samenwerkte met ontwerper Peter George d’Angelino Tap. Hij vertelt: “Ik werk veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers, kunstenaars, en dergelijke. Zo versterken wij elkaars werk. Al tijdens de eerste shoot met Peter Georges ontwerpen, dacht ik: hoe leuk zou het zijn om ook een serie te maken met boys op hakken? Ik zag het al helemaal voor mij. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan je als man ook hoge hakken dragen. Bijvoorbeeld onder je jeans of onder een maatpak. Waarom niet?”

Steeds meer lef

Tijdens zijn shoots ziet Veldhuizen zijn modellen vaak transformeren in een andere persoonlijkheid. “Vooral in deze Boys in Heels-reeks leverde dit verrassende momenten op. De jongens kregen steeds meer lef om te poseren; het was alsof zij uit hun schulp kropen.”

Daarom wil Velhuizen dit project onder de aandacht brengen. “Het zou mooi zijn als we zo weer een stapje dichterbij een samenleving komen, waarin je je vrij voelt om je eigen pad te volgen.”

Boek en site

Veldhuizen exposeert al enige tijd in galeries en openbare ruimten. Tijdens tv-opnames van The Passion was hij met zijn fotoreeks Passie: Het verhaal in 14 beelden te zien in de hal van het gemeentehuis van Doetinchem. Ander werk is te zien in een boek met meer dan zeventig foto’s, dat je hier kunt vinden. Neem ook eens een kijkje op zijn website, www.hajeve-pictures.nl en op Veldhuizens Instagram-account.

Hier de beelden uit de fotoserie Boys in Heels.

Powered by Labrador CMS