Bekijk de eerste beelden van Interview with the Vampire – seizoen 2

Leestijd: < 1 min

Terwijl het eerste seizoen van Interview with the Vampire momenteel te zien is op BBC Two, brengt de Amerikaanse zender AMC de eerste beelden van het tweede seizoen naar buiten. Bekijk hier een fragment van deze broeierige queer tv-serie.

Interview with the Vampire is een reboot van de gelijknamige film uit 1994, waarin destijds Brad Pitt en Tom Cruise de hoofdrollen speelden: Pitt was te zien als Louis de Pointe du Lac en Cruise als Lestat Lioncourt. Net als de film is de serie gebaseerd op het boek van Anne Rice met dezelfde naam uit 1976.

Broeierige scènes

De film bevatte al behoorlijk wat broeierige scènes tussen Pitt en Cruise, maar de serie, waarvan het eerste seizoen uit 2022 stamt en momenteel wordt uitgezonden op BBC Two, is veel explicieter. Vanavond is aflevering twee aan de beurt, en begint om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Een ander verschil met de originele film is dat Louis nu wordt gespeeld door een zwarte acteur, namelijk Jacob Anderson. Lestat is een rol van Sam Reid. Seizoen één begon met de vampier Louis, die aan journalist Daniel Molloy vertelt over zijn vorige leven en tumultueuze relatie met zijn maker en geliefde, Lestat. Maar wanneer Lestat een nieuwe vampier creëert, een tienermeisje genaamd Claudia, schopt die de relatie tussen Louis en Lestat in de war. Intussen twijfelt Molloy of Louis de waarheid vertelt.

Lovende kritieken

Het eerste seizoen kreeg lovende kritieken, met lof voor het scenario, de kostuums, de soundtrack en de chemie tussen de twee acteurs die de hoofdrollen vertolken.

Zonder al te veel te verklappen over de verhoudingen tussen Louis, Lestat en Claudia, is in een eerste fragment van het tweede seizoen te zien dat er een nieuwe groep vampiers is gearriveerd in Frankrijk.

Nog even geduld aub

Het tweede seizoen verschijnt in 2024 op AMC, dat in Nederland niet toegankelijk is. Dus wachten we braaf tot BBC Two zich opnieuw over Interview with the Vampire ontfermt. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS