Bekijk Camp-o-rama, hét Instagram-account met gay iconen van weleer (en ook een paar van nu)

Leestijd: < 1 min

Camp. Dat is een woord dat je niet meer zo vaak tegenkomt. Misschien komt dat doordat iedereen alles zo serieus neemt, tegenwoordig, terwijl camp (deels) betekent dat je de wereld met een knipoog tegemoet treedt. Hoog tijd dus, om eens een kijkje te nemen op Camp-o-rama, een Instagram-account vol gay iconen van weleer en van nu.

Joan Crawford, Marlene Dietrich, Barbara Cartland, Joan Collins, Cher, Joanna Lumley, Eva Gabor, Bette Davis, Debbie Reynolds, Lily Savage, Gloria Swanson, Diana Ross, Bea Arthur, Liza Minnelli, Mae West, Faye Dunaway, Elizabeth Taylor en vele anderen zijn te zien op het Instagram-account Camp-o-rama. Dit account toont filmfragmenten en stukjes optredens van allerlei artiesten die als gemene deler hebben dat ze totaal over the top zijn.

Eerst maar eens even de definitie van camp:

Camp is een verzamelnaam voor cultuuruitingen die doelbewust gebruikmaken van kitscherige elementen. Camp is hiermee het omarmen van massacultuur met artistieke bijbedoelingen.

In ruimere zin wordt ook kitsch die met ironisch enthousiasme door een kliek van liefhebbers wordt bejubeld, camp genoemd. In dat geval is niet de kunstuiting camp maar degene die het prijst en bejubelt.

Op de lachspieren

En dat is precies wat Camp-o-rama teweegbrengt. Te zien zijn voornamelijk filmfragmenten die op de een of andere manier op de lachspieren werken, of dat nu komt door het commentaar naast de posts of door een fragment zelf. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met filmpjes, de een hilarisch en de ander die zorgt voor een glimlach of een opgetrokken wenkbrauw.

Powered by Labrador CMS