Bekijk beelden uit de film Rustin, over de man die vocht voor lhbtq-rechten

Leestijd: < 1 min

De historische mars in Washington in 1963 speelde een belangrijke rol in de Civil Rights Movement in de VS. Die mars werd georganiseerd door Bayard Rustin, een zwarte, openlijk homoseksuele man die jarenlang vocht voor lhbtq-rechten. Er is nu een biopic gemaakt over zijn leven, die vanaf 17 november is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

De historische mars in Washington in 1963 speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Maar wat veel mensen niet weten – omdat geschiedenisboeken er nauwelijk melding van maken – is dat de mars werd georganiseerd door Bayard Rustin, een zwarte openlijk homoseksuele man die tientallen jaren heeft gestreden voor burgerrechten en lhbtq-rechten.

Iconisch moment

Op 17 gaat een biopic in première op Netflix, kortweg Rustin genaamd. De hoofdrol van Bayard Rustin wordt gespeeld door Colman Domingo, die de activist eindelijk de eer toekent die hij verdient. De film beschrijft zijn leven en toont zijn inspanningen om een van de meest iconische momenten te creëren in de geschiedenis van het Amerikaanse activisme.

Bekijk hier de eerste beelden van de film Rustin.

Powered by Labrador CMS