Winq ♥︎ Björn Borg

Be Proud. Be You. Pride in de sport

Björn Borg komt met Pride-collectie, opbrengst voor stichting Pride and Sports

Leestijd: < 1 min

Sportmerk Björn Borg zet zich in voor inclusie en acceptatie in de sport. Samen met stichting Pride and Sports, het nationale platform voor lhbtq’s in de sport, creëren ze deze zomer op sportvelden en in de gym een plek waar je vol trots jezelf kunt zijn. Ook is er een speciale Pride training-collectie, exclusief te koop bij de Bijenkorf. De opbrengst gaat in z’n geheel naar Pride and Sports!

De sportwereld is nog vaak een omgeving waar taboes nog aan de orde van de dag zijn. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die ervoor zullen zorgen dat inclusie en acceptatie er toch echt gaan komen, ook in de sport. Stichting Pride and Sports is het nationale platform voor lhbtq’s in de sport, met Bowi Jong als ambassadeur. Met sportmerk Björn Borg hebben ze de handen ineen geslagen om op sportvelden en in de gym een plek te creëren waar iedereen vol trots zichzelf kan zijn en het gesprek kunt aangaan over inclusie en acceptatie.

Pride: een uiting van liefde

Björn Borg maakt samen met Pride and Sports het volgende statement: “Pride is in de kern een uiting van liefde. Voor jezelf, wat je hebt bereikt, de wereld om je heen en de mensen met wie je het deelt.

En ja, we zijn vaak onze eigen strengste critici. Het is makkelijk om jezelf te vergelijken met verwachtingen en doelen die je onmogelijk lijkt te kunnen waarmaken, of bang te zijn om degenen om je heen te vervreemden.

Maar daarbij vergeten we soms dat er ook mensen om ons heen zijn, die ons in een heel ander licht zien. Die naar ons kijken met acceptatie en trots. Juist die mensen en situaties willen we in het zonnetje zetten, omdat ze je dat extra steuntje geven om trots te zijn op jezelf.’’

Björn Borg
Ambassadeur Bowi Jong showt de Pride training-collectie van Björn Borg

Kom naar de work-outs tijdens Rotterdam Pride

Afgelopen week vond de kick-off van de samenwerking plaats, met een speciaal georganiseerd Pride tennis-toernooi in het Amsterdamse Oosterpark, zoals je hierboven kunt zien in de video. 

Het volgende evenement staat gepland voor Rotterdam Pride. Op 17 en 18 juni organiseert Björn Borg samen met Pride and Sports een serie speciale Pride work-outs, bovenop het dak van de Bijenkorf aan de Coolsingel. De Pride and Sports-ambassadeurs zetten zich hier in voor bewustwording, samen met mensen uit de lhbtq-gemeenschap, influencers en consumenten.

Björn Borg
Model Mierijn Blokzijl in de Pride training-collectie van Björn Borg

Pride training-collectie

Aanvullend heeft Björn Borg een speciale high-performance training-collectie ontwikkeld, voor in de gym of op het sportveld. Deze is vanaf deze week exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf-filialen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Ook in de winkels is alles ingericht om de dialoog op te starten voor een veiligere sportomgeving, waar plaats is voor meer acceptatie. In Utrecht en Rotterdam is bovendien een megagrote uiting te zien in de vorm van een tennisbal, met de tekst 'Be Proud. Be You.'. Uiteraard is de collectie ook online verkrijgbaar.

De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar stichting Pride and Sports. Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar de website van de Bijenkorf. Be Proud. Be You.

Björn Borg
Alex Ayoubi, Pride and Sports ambassadeur, queer Syrische vluchteling en kunstenaar in de Pride training-collectie van Björn Borg
Powered by Labrador CMS