Video: Timeless Love Connection

Barrie Stevens in gesprek met Jeangu Macrooy over liefde en vrijheid

Leestijd: < 1 min

In het kader van Pride heeft KPN een docufilm gemaakt waarin dans-icoon Barrie Stevens (75) in gesprek gaat met de vijftig jaar jongere zanger Jeangu Macrooy (25). Ze praten over coming-out, taboes van vroeger en nu, daten via internet en meer.

Zowel Barry Stevens als Jeangu Macrooy is ooit naar Nederland gekomen omdat ze op zoek waren naar een tolerantere woonplaats. In het Engeland waar Barrie Stevens werd geboren, werden gays nog als crimineel beschouwd, zo vertelt hij in de film Timeless Love Connection. Ook Jeangu kwam naar Nederland omdat er in Suriname, zijn geboorteland, nog altijd een taboe heerst op spreken over homoseksualiteit.

KPN Pride
De minidocu Timeless Love Connection is een initiatief van KPN Pride, het LHBTQ-netwerk binnen KPN. Barry Stevens en Jeangu Macrooy praten samen over thema’s als vrijheid, liefde, acceptatie en verbondenheid. Over hun coming-out, taboes in Engeland en Suriname, daten via internet en gay zijn in Amsterdam.

Met de documentaire wil KPN Pride benadrukken hoe communicatie een positieve rol heeft gespeeld in de emancipatie van de LHBTQ-gemeenschap. En hoe belangrijk het om de verhalen als die van Barrie en Jeangu te blijven vertellen.

Klik hier onder op de Play-button, en vervolgens door naar YouTube om de video te bekijken.

Powered by Labrador CMS