Video

Andrew Ridgeley blikt terug op de beste Wham!-video’s

Van het sexy 'Club Tropicana' tot het bacchanaal in 'Last Christmas'

Leestijd: < 1 min

Vorige week verscheen een documentaire over Wham! op Netflix, waarin was te zien hoe George Michael en Andrew Ridgeley in korte tijd uitgroeiden tot wereldwijd aanbeden idolen. In een nieuwe video blikt Andy nu terug op de beste muziekvideo’s van Wham!

Wham! is simpelweg de naam van een nieuwe documentaire over Wham!, de popgroep waarmee George Michael en Andrew Ridgeley in 1982 doorbraken en in vier jaar tijd uitgroeiden tot idolen.

Eerherstel voor Ridgeley

Lange tijd was niet helemaal duidelijk wat de rol was van Ridgeley, alles leek altijd te draaien om Michael. Die laatste schreef de liedjes, produceerde ze grotendeels en zong ze bovendien. Over Ridgeley gingen geruchten dat hij een feestbeest was en dat zijn gitaar tijdens concerten niet eens was ingeplugd.

Maar in de docu is het tijd voor eerherstel: het was Ridgeley die de drijvende motor bleek achter Wham! en ervoor zorgde dat de onzekere Michael ontspannen in de spotlights kon staan. Daarnaast hield Ridgeley zich bezig met het imago van Wham!. Hij zorgde voor de outfits en de creatieve kant van het verhaal.

Alive and kicking

Michael overleed in 2016, Ridgeley is nog alive and kicking. In een nieuwe video blikt hij terug op een aantal muziekvideo’s van Wham!, te beginnen voor die van ‘Young Guns’ en ‘Wham! Rap’ uit de begintijd, toen er nauwelijks budget beschikbaar was om iets moois vast te leggen op film.

Voor ‘Club Tropicana’ toog het duo naar Ibiza met een koffer vol zwembroeken en Pepsi & Shirley, maar echt uitpakken deden ze met ‘Last Christmas’. Ridgeley vertelt dat er ladingen drank aan de opnames te pas kwamen, vandaar dat het kerstdinertje al snel ontspoort in een bacchanaal.

Wake Me Up 

Afijn, ook ‘Wake Me Up (Before You Go Go)’ en de allerlaatste video ‘The Edge Of Heaven’ komen voorbij. Hier de complete video.

Powered by Labrador CMS