Alweer anti-homogeweld in Amsterdam: Daan aangevallen op feest

Leestijd: < 1 min

De 24-jarige Daan is afgelopen weekend slachtoffer geworden van anti-homogeweld. Hij kreeg klappen omdat hij volgens zijn belagers een ‘kankerflikker’ was. Hij plaatste een foto van een van de belagers op Facebook, die vervolgens zijn ouders opspoorde om verhaal te halen.

Daan was met vrienden naar een rave gegaan in Amsterdam-Noord. Hij hoorde een aantal gasten homofobe dingen zeggen en ze maakten opmerkingen over zijn kleding. Even later zat Daan aan de waterkant. Een man rende op hem af en probeerde hem in het water te duwen. Daan rukte zich los, maar kreeg vervolgens een klap in zijn nek van een andere man. Toen een vriendin verhaal ging halen, zeiden ze dat ze Daan hadden aangevallen omdat hij een ‘kankerflikker’ zou zijn.

Niet de enige
Daan zette zijn verhaal op Facebook om te laten zien dat anti-homogeweld nog steeds bestaat. “Ik ben wel vaker uitgescholden, maar dit was de eerste keer dat het ook echt fysiek werd. En ik ben echt niet de enige bij wie dit gebeurt. Ik wil dat mensen weten dat dit soort anti-homogeweld nog steeds bestaat. Dat discriminatie tegen LHBTQ’s nog steeds plaatsvindt.”

Een vriend van Daan maakte een foto van een van zijn belagers. Die deelde Daan onder zijn Facebook-bericht. Maandagavond stond die man ineens bij Daans ouders op de stoep. Hij wilde dat Daan de foto onder het bericht verwijderde, omdat hij veel negatieve reacties had gekregen, ook van zijn familie.

Excuses
Zijn ouders hebben met de belager gepraat, terwijl Daan zelf boven op zijn kamer zat. De man op de foto wilde in gesprek met Daan om zijn excuses aan te bieden, maar daar is hij nog niet klaar voor. “En ik twijfelde ook aan zijn intenties. Ik denk dat hij vooral wilde dat ik de foto offline zou halen”, vertelt hij aan het Parool. Dat heeft hij ook gedaan, om zijn ouders niet in gevaar te brengen. “Ik vind het een enge situatie. Vooral het feit dat hij het adres van mijn ouders weet, vind ik naar.”

Woensdag gaat Daan aangifte doen bij de politie.

Ben jij slachtoffer van geweld? Doe dan altijd aangifte. Dat kan bijvoorbeeld via Roze in Blauw.

Powered by Labrador CMS