happy couple

Maikel Huisman (links) en Elio Heres

“Als je niet op zoek bent naar de liefde, gebeuren de mooiste dingen”

Elio Heres en Maikel Huijsman

Maikel Huisman (links) en Elio Heres.
Leestijd: 3 min

Vlogger en orthopedagoog Elio leerde digitale specialist sociale woningbouw Maikel kennen in zijn geboorteplaats Hoorn. De vonk sloeg vrijwel meteen over, maar het duurde een paar jaar voordat ze echt bij elkaar kwamen. Vandaag vertellen ze hun verhaal.

Elio: “We hebben elkaar leren kennen op Gay.nl. Ik ben opgevoed als Jehova’s Getuige, maar ben op mijn zestiende uit het geloof gestapt. Het was voor mij te isolerend. Mijn ouders lieten mij niet uitgaan, en het hebben van vrienden buiten het geloof was uit den boze. In die tijd ging ik op Gay.nl door de vriendenlijst van een vriend van me, en stuurde iedereen een berichtje. Ik was jong en wilde gewoon leuke mensen om me heen. Maikel reageerde en er was direct een klik.”
Maikel: “Hij zat later in een jeugdinrichting. Daar ben ik hem gaan opzoeken. We hebben toen de hele dag in het Vondelpark doorgebracht.”
Elio: “Een week later woonde ik weer thuis. Mijn ouders zeiden dat ik mocht doen wat ik wilde, hoewel dat achteraf gezien natuurlijk niet waar was. Maar Maikel en ik woonden allebei in Hoorn en hadden een fijne zomerliefde.”
Maikel: “Tot jij met je ouders op vakantie moest.”
Elio: “Ik had daar helemaal geen zin in. Daardoor kreeg ik heel veel ruzie met mijn ouders, maar ik moest toch mee naar Italië. Zij hadden door dat ik met Maikel omging en wilden dat stoppen. Het lukte, want ons contact verwaterde.”

Elio en Maikel voor hun kast
Elio en Maikel voor hun kast

Maikel: “Het was ook wel een lastige situatie, want ik was veel in Amsterdam. Daar zat ik op school en ging ik uit. Jij had niets, buiten je ouders. Ik heb toen ook drie jaar met iemand anders samengewoond.”
Elio: “Ik kreeg ook een relatie en mocht van mijn ex geen contact met Maikel hebben. Ik stuurde hem namelijk een keer een berichtje met de vraag of hij een filmpje kwam kijken, maar toen was mijn ex woedend. We hebben elkaar dus drie jaar niet gezien, terwijl we allebei in Amsterdam woonden.”
Maikel: “Soms kwamen we elkaar tegen in de Reguliers, maar dat was altijd heel erg ongemakkelijk, vooral voor onze exen. Wij wilden met elkaar praten, maar dat mochten we niet.”
Elio: “Mijn ex controleerde mij ook heel erg, net zoals mijn ouders dat deden. Op een gegeven moment ben ik bij hem weggegaan. Hij heeft me toen op straat gezet, zonder dat ik ook maar ergens heen kon. Ik heb Maikel toen een berichtje gestuurd op Hyves. We spraken af en gingen een hapje eten. Maar hij had nog een relatie met zijn toenmalige vriend.”
Maikel: “Al was die relatie al op z’n eind. Toen ik Elio weer zag, ging het eigenlijk heel erg snel. Na een klein jaar zijn we samen gaan wonen.”

“Toen ik zijn moeder ontmoette, moest hij haar nog vertellen dat zijn vorige relatie over was”

Elio: “Iets dat ik eng vond. Ik was altijd afhankelijk van die ex geweest en hij had me op straat gezet. Nu zou ik afhankelijk worden van Maikel. We vonden elkaar toch te leuk om het niet te doen.”
Maikel: “Dat gevoel van die zomer in Hoorn kwam weer terug. Die kriebels. Als je niet op zoekt bent naar liefde, gebeuren de mooiste dingen.”
Elio: “Ik was eigenlijk meteen weer verliefd op hem. Toen ik zijn moeder ontmoette, moest hij haar nog vertellen dat zijn vorige relatie over was. Ongemakkelijk!”

Elio en Maikel voor hun kast
Elio en Maikel voor hun kast

Elio: “Inmiddels zijn we twee jaar verloofd.”
Maikel: “We waren met familie op vakantie in Zuid-Frankrijk en besloten met z’n tweeën door te gaan naar Parijs. Daar heb ik hem ten huwelijk gevraagd. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot.”
Elio: “We stonden tussen de Aziatische bruiden voor de Eiffeltoren toen hij de ring pakte. Ik stopte hem meteen en zei: ‘Hier hebben we toch helemaal geen geld voor?’, maar toen ik was bijgekomen is hij toch nog op zijn knieën gegaan en heb ik ‘Ja’ gezegd.”
Maikel: ”We zijn daarna een paar dagen langer in Parijs gebleven. We hebben besloten op 9 mei in 2020 te trouwen, omdat we dan tien jaar samen zijn.”

“Dat gevoel van die zomerliefde, dat zit er nog steeds”

Elio: “Ik vind het heel fijn dat ik mezelf kan zijn bij hem. Door Maikel rolde ik ook het nachtleven in en heb daarin, tijdens mijn studiejaren, mezelf ontpopt en de situatie met mijn ouders leren accepteren.”
Maikel: “Als je continu op je tenen moet lopen, hou je het ook niet vol. Dat gevoel van die zomerliefde, dat zit er nog steeds.”
Elio: “Verliefdheid is natuurlijk iets van korte duur. Dat gaat over in houden van, maar het verliefde gevoel komt wel soms terug. Als we samen op vakantie gaan bijvoorbeeld.”
Maikel: “Maar ook op bepaalde momenten dat hij iets geks doet, of op een bepaalde manier naar me kijkt.”
Elio: “We moeten wel onze agenda’s op elkaar afstemmen om elkaar genoeg te zien. Een keer per week koken en eten we samen.”
Maikel: “Toen we dat niet deden, zagen we elkaar soms drie weken niet. Terwijl we nota bene samenwonen! Omdat ik dan laat thuis kwam en hij vroeg weg ging.”
Elio: “We proberen dan ook verder te komen dan alleen te vragen hoe je dag was. We gaan ook niet voor de tv zitten.”

Powered by Labrador CMS