Up & Coming

Alfred probeert met pretoogjes Europa voor zich te winnen

Zanger Alfred García

Leestijd: < 1 min

Echt lekker gaat het de laatste tijd niet met Spanje tijdens het Songfestival. Dit jaar hoopt het land daar verandering in te brengen. Spanje stuurt de knappe twintigjarige Alfred García met zijn vriendinnetje Amaia Romero naar Portugal. Het begin van een grote carrière voor Alfred?

Het volk wilde de zomerse Mirela, toch koos een Spaanse vakjury er vorig jaar voor Manel Navarro naar het Songfestival te sturen. Veel mensen spraken van corruptie. Helaas voor Manel zong hij vals tijdens de finale van het liedjesfestijn en eindigde hij met zijn nummer 'Do It For Your Lover' op een laatste plek. Pijnlijk.

Dat gaan we anders doen, moeten ze gedacht hebben. Dit jaar koos de Spaanse omroep RTVE ervoor het publiek te laten kiezen. Er kwam een talentenjacht, vergelijkbaar met Starmaker, en op 29 januari deden vijf artiesten een gooi naar het Songfestival. Uiteindelijk gingen Alfred en Amaia door, waarvan de laatste het programma een week later won.

Enfin, Alfred dus. twintig jaar jong en helemaal nieuw in de muziekindustrie. Hij speelde op jonge leeftijd al in een aantal musicals en bracht wat kleine singles uit. Echte bekendheid kreeg hij pas door zijn deelname aan de Spaanse talentenjacht afgelopen jaar. Met vier nummers stond hij in de Spaanse charts en later deed hij dat dunnetjes over met eigen single 'Que Nos Sigan Las Luces'.

Met zangeres Amaia Romero staat hij in mei op het grote Songfestival-podium. Ze zingen het romantische 'Tu canción' (op het moment van schrijven nummer drie in de charts). Het is lief en je gelooft oprecht dat ze elkaar meer dan leuk vinden. Het is te hopen dat Spanje dit jaar wat beter scoort tijdens het Songfestival en we nog veel van Alfred en zijn pretoogjes gaan zien en horen.

Een bericht gedeeld door (@alfred_ot2017) op

Een bericht gedeeld door (@alfred_ot2017) op

Een bericht gedeeld door (@alfred_ot2017) op

Een bericht gedeeld door (@alfred_ot2017) op

Een bericht gedeeld door

Een bericht gedeeld door

Een bericht gedeeld door

Een bericht gedeeld door

Een frisse kop, met inhoud. Deze heren zijn up & coming. Tips? Stuur ze naar redactie@winq.nl.

Powered by Labrador CMS