Alex Klaasen komt met vervolg op theaterrevue Showponies

Lees een interview met Alex

Leestijd: < 1 min

Showponies gezien? De hilarische theaterrevue met een vleug emotie ging over homoseksualiteit en eenzaamheid en werd lyrisch ontvangen. Bijna 100.000 mensen zagen de show en dat smaakt naar meer. Dus komt er een vervolg: Showponies 2.

Showponies was een revue met liedjes, sketches en conferences die allemaal iets te maken hadden met homoseksualiteit en eenzaamheid. De recensies waren lovend en de show werd genomineerd voor een Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende theatershow van het jaar.

Beste lied
Het lied ‘Waarom Mensen Zingen’ maakt bovendien kans op de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandse theaterlied. In de twee seizoenen dat de voorstelling speelde, bezochten bijna 100.000 mensen Showponies.

Naast Alex Klaasen zullen Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen te zien zijn in het vervolg. De eerste try-outs zijn in mei en juni en in het seizoen 2019-2020 gaat Showponies 2 op tournee langs de Nederlandse theaters.

Interview
Eerder interviewde Winq Alex Klaasen over Showponies. Op de vraag hoe autobiografisch de show is, antwoordde hij: “Er zit wel een aantal autobiografische elementen in. Zo heb ik een tijdje gedacht dat ik transgender was – ik viel op jongens, dus ik moest wel een vrouw zijn, zo concludeerde mijn 14-jarige ik. Ik had geen idee. Daar heb ik een sketch aan gewijd. Er zit ook een stukje in over een depressieve nar – een duidelijke verwijzing naar mijn burn-outperiode, een aantal jaar geleden.”

Het complete interview met Alex Klaasen lees je hier.

Powered by Labrador CMS