Video-interview

Adam Lambert over zijn album vol covers: “Ik zing ze totaal anders”

Over Jobriath: “De eerste zanger die openlijk gay was”

Leestijd: < 1 min

Voor zijn nieuwe album High Drama heeft Adam Lambert een serie covers opgenomen van bestaande tracks die oud of nieuw, welbekend of juist obscuur zijn. In die laatste categorie valt ‘I’m A Man’ van Jobriath. In een video-interview vertelt hij over het belang van die artiest.

In een video van acht minuten vertelt Adam Lambert aan Yahoo Entertainment welke tracks hij allemaal heeft gecoverd voor zijn album High Drama, dat volgende maand verschijnt. Die lijst brachten we je vorige week al, in het onderstaande interview staat de zanger wat langer stil bij een van de artiesten die hij covert.

Jobriath

Dat is namelijk Jobriath, de eerste zanger die openlijk gay was. Hij werd gehypet als de nieuwe David Bowie, tot hij in 1983 kwam te overlijden aan de gevolgen van aids. Inmiddels kennen nog maar weinig mensen Jobriath, en daarin wil Lambert met zijn cover van diens ‘I’m A Man’ nu verandering brengen.

Lambert voelt verwantschap met Jobriath, niet alleen omdat beide artiesten openlijk gay zijn, maar ze hebben ook allebei een rol gespeeld in de musical Hair. Verder refereert de zanger aan een documentaire over Jobriath, die in 2012 is gemaakt door Kieran Turner. In Jobriath A.D. komen onder meer Joe Elliott, Marc Almond, Henry Rollins, Justin Tranter en Ann Magnuson aan het woord.

Boodschap

Vervolgens komt de boodschap van ‘I’m A Man’ aan bod. Waar die track volgens Lambert over gaat? Dat zie je in de onderstaande video.

Powered by Labrador CMS