Adam Lambert komt met album vol covers

Leestijd: < 1 min

Sia’s ‘Chandelier’, Culture Clubs ‘Do You Really Want To Hurt Me’ en het opzwepende ‘Sex On Fire’ van Kings Of Leon: ze staan allemaal op het nieuwe album vol covers dat Adam Lambert begin volgend jaar uitbrengt. Hier alvast een voorproefje!

Adam Lambert heeft natuurlijk al heel wat covers op zijn naam staan. Neem alleen al zijn kandidatuur aan American Idol, of zijn werk als zanger bij de concerten van Queen. Of zijn fraaie balladversie van Chers autotune-topper ‘Believe’.

Op 24 februari lanceert Lambert zijn album High Drama, met daarop elf bekende covers van vooraanstaande artiesten. Daar zitten klassiekers bij als Ann Peebles’ soulhit ‘I Can’t Stand The Rain’, het dance-rock anthem ‘Holding Out For A Hero’ van Bonnie Tyler en Culture Clubs ‘Do You Really Want To Hurt Me’.

Daarnaast giet hij nieuwer werk in een nog nieuwer jasje. Zo krijgt Billie Eilish’ ‘Getting Older’ een door glamrock geïnspireerde bewerking en Lana Del Reys ‘West Coast’ verschijnt in een rockversie.

Twee tracks zijn al beschikbaar: Duran Durans ‘Ordinary World’ is in de handen van Lambert veranderd in een pianoballade met een strijkje en het door Noél Coward geschreven ‘Mad About The Boy’. Die laatste zong Lambert tijdens een aflevering van Strictly Come Dancing en is ook te horen in een toekomstige biopic over het leven van Coward.

Verder noemen we nog Sia’s ‘Chandelier’, ‘Sex On Fire’ van Kings of Leon, P!nks ‘My Attic’ en ‘I’m A Man’, een cover van de queer cultartiest Jobriath. Hier de complete tracklist.

1: ‘Holding Out for a Hero’
2: ‘Chandelier’
3: ‘Ordinary World’
4: ‘Getting Older’
5: ‘I Can’t Stand the Rain’
6: ‘West Coast’
7: ‘Do You Really Want to Hurt Me?’
8: ‘Sex on Fire’
9: ‘My Attic’
10: ‘I’m a Man’
11: ‘Mad About The Boy’

Powered by Labrador CMS