Acteur Pedro Pascal spreekt zich uit tegen anti-lhbtq-uitspraak van rechters

Leestijd: < 1 min

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag geoordeeld dat iemand vanwege haar geloofsovertuiging haar diensten mag weigeren aan lhbtq’s. Pedro Pascal, bekend van de HBO Max-serie The Last Of Us, heeft de uitspraak veroordeeld. Ook president Joe Biden heeft zich uitgesproken: “Niemand mag gediscrimineerd worden om wie ze zijn of van wie ze houden.”

Vrijdag 30 juni heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof geoordeeld in een zaak rond een webdesigner genaamd Lorie Smit. Zij is religieus en kan of wil om die reden haar diensten niet aanbieden aan een koppel van hetzelfde geslacht. Met zes tegen drie stemmen koos het Hooggerechtshof afgelopen vrijdag de zijde van Smith.

Protest

De uitspraak kan betekenen dat discriminatie van lhbtq’s op basis van religieuze gronden is toegestaan. Dit leidt tot protest op allerlei niveaus. The Mandalorian, een Twitter-account van de gelijknamige tv-serie dat zich regelmatig uitspreekt als ally voor lhbtq’s, heeft een foto geplaatst met daarop alle negen rechters van het Hooggerechtshof. Daarna herplaatste acteur Pedro Pascal de foto, waarop hij regenboog- en transgendervlaggen heeft geplakt.

Verdrietige dag

Een van de drie rechters die tegen Lorie Smith stemden, zei na afloop: “Het is een verdrietige dag voor de Amerikaanse wetgeving en voor lhbtq-mensen.” In een statement heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd: “Niemand mag gediscrimineerd worden om wie ze zijn of van wie ze houden.”

Kelly Robinson, president van Human Rights Campaign, voegde daaraan toe: “Deze beslissing is een gevaarlijke stap terug, waardoor sommige bedrijven de macht krijgen om mensen te discrimineren, simpelweg om wie we zijn.”

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS