Absolutely Fabulous: Jennifer Saunders werkt aan een spin-off

Leestijd: < 1 min

Jennifer Saunders en Joanna Lumley schitterden als Edina en Patsy in 39 afleveringen van Absolutely Fabulous, in een aantal specials en in 2016 in een film. Nu vertelt Saunders dat ze werkt aan een project dat is ‘gerelateerd’ aan Ab Fab. “Het wordt een film of een serie die Ab Fab-ness bevat, maar niet volledig Ab Fab is.”

Absolutely Fabulous was gebaseerd op een sketch in het programma van Dawn French en Jennifer Saunders, waarin een moeder en dochter waren te zien in omgekeerde rollen: dochterlief was verstandig en bedaard, terwijl de hysterische moeder het liefst allemaal dingen deed die de gemiddelde moeder allang achter zich had gelaten.

Tegenpolen

Eddie drinkt overmatig, gebruikt drugs en is geobsedeerd door roem, mode en geld. Haar dochter Saffron ('Saffy') is in alles haar tegenpool. Saffron draagt ouderwetse kleren, studeert hard en probeert haar moeder enigszins op het rechte pad te houden.

In 1992 verscheen het eerste seizoen van Ab Fab, waar niet alleen het conflict tussen moeder Edina ‘Eddie’ Monsoon en dochter Saffron centraal stond, maar ook haar vriendschap met Patsy Stone, een losgeslagen party girl op leeftijd. Bijrollen waren er voor Bubbles, de assistent van Eddie en voor Gran, de moeder van Eddie en de oma van Saffron, door Patsy Mrs. M. genoemd.

Series, specials, film

Jennifer Saunders schreef het scenario en speelde Eddie, Patsy Stone werd tot leven gewekt door Joanna Lumley. Saffron door Julia Sawalha, Bubbles door Jane Horrocks en oma door June Whitfield. Door de jaren heen kwamen er vijf seizoenen met in totaal 39 afleveringen, aantal specials en in 2016 Absolutely Fabulous: The Movie.  

Samen met Dawn French heeft Saunders een podcast, genaamd Titting About. In de nieuwste aflevering vertelt Saunders over haar plannen voor een nieuw project, dat losjes is gebaseerd op Ab Fab. “Ik wil een film of een serie schrijven die is gebaseerd op Ab Fab. Ik wil iets maken dat eraan is gerelateerd. Iets dat wat Ab Fab-ness bevat, maar niet volledig Ab Fab is.”

Joanna Lumley

Vervolgens vraagt French of Joanna Lumley ook weer meedoet, waarop Saunders antwoordt: “Dat is mogelijk.” Ook wil French weten of Saunders nog voor het eind met een concreet plan komt. “Ja. Waarom niet. Ik heb hierna toch niets te doen, dus een eerste versie moet te doen zijn.” Waarop French enthousiast besluit: “Het is een deal! Een nieuw Ab Fab-product!”

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS