ABBA komt met nieuw ‘Voyage’-project. En ook al heel snel

Zou er eindelijk nieuw materiaal komen?

Leestijd: < 1 min

Gaat het er dan na 39 jaar stilte eindelijk van komen, krijgen we in 2021 plotseling nieuw werk van ABBA te horen? Alles lijkt erop, want de Zweedse superpopgroep heeft een nieuwe website onthuld plús een datum waarop er ‘iets’ gaat gebeuren. En dat is sneller dan je denkt.

De afgelopen jaren schreven we regelmatig over de nieuwe tracks van ABBA, die telkens opnieuw werden aangekondigd. Maar vervolgens gebeurde er niets en bleef het stil.

Dat blijkt nu stilte voor de storm, want ABBA heeft een nieuwe website onthuld én accounts opgericht voor Twitter, Facebook en Instagram. Die laatste compleet met een blauw vinkje. Het naam van die accounts: @ABBAVoyage. De bijbehorende website heet abbavoyage.com.

Vier zonnen

In een eerste bericht zijn vier zonnen te zien in verschillende staat van verduistering. Daaronder een datum: 2 september 2021, gevolgd door de tekst: “Join us on abbavoyage.com.”

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? Krijgen we 39 jaar na het verschijnen van hun laatste studioalbum nieuw materiaal te horen van Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad?

Nieuw materiaal

Al in 2018 hintten Ulvaeus en Andersson op een comeback. Tijdens de première van de film Mamma Mia, Here We Go Again vertelde de eerste dat ze weer de studio waren ingedoken en dat alles binnen enkele seconden weer vertrouwd was. De ABBA-sound was meteen terug toen de dames weer samen zongen.

De vraag is nu: zit de wereld anno 2021 nog te wachten op nieuw materiaal? De Zweden hebben tussen de 150 en 385 miljoen albums verkocht, wereldwijd. Hits als ‘Dancing Queen’ en ‘The Winner Takes it All’ zijn onderdeel van het collectief geheugen. Maar wie weet weten ABBA daar 39 jaar na dato nog een klassieker aan toe te voegen.

Powered by Labrador CMS