7x Pride Amsterdam: een miniguide met de leukste evenementen

Van het Stedelijk tot feesten op de Dam

Leestijd: < 1 min

Na Queer Amsterdam volgt het programma van Pride Amsterdam. Vanaf 31 juli is de hoofdstad weer in regenboogkleuren gehuld, met als hoogtepunt de jaarlijkse Canal Parade over de historische grachten. Wij tippen zeven feesten en evenementen tijdens deze manifestatie voor vrijheid!

Vanaf 1 augustus: Rainbow cocktailmenu bij LuminAir

The bar above Amsterdam lanceert vanaf 1 augustus, speciaal voor Pride Amsterdam, een rainbow cocktailmenu verkrijgbaar op hun summer terrace. Bij LuminAir draait het sowieso allemaal om licht en kleur. Het interieur kleurt namelijk mee met de lucht boven Amsterdam en speciaal voor Pride zal de bar nog meer roze kleuren. Mocht je overigens al plannen hebben, niet getreurd, het menu blijft de gehele maand augustus beschikbaar. 

2 augustus: Het Magische Bal in Tolhuistuin

Op woensdag 2 augustus brengen prinsen in prinsessenjurken en prinsessen in een prinsenpak de Tolhuistuin tot leven. Op dit magische feest maken kinderen op een speelse manier kennis met kleurrijke drags en vieren ze samen de vrijheid om te zijn wie je bent. Toegang is gratis!

Magische bal
Het Magische Bal

4 en 5 augustus: feesten in Amsterdam

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus wordt er door de hele stad op straat gefeest. Ga via het Amstelveld naar de Spuistraat en van de Zeedijk naar de Marnixstraat, er is genoeg te kiezen als je van een feestje houdt! Aan kleurrijke mensen geen gebrek en het is er altijd gezellig. Pak jij ze dit jaar allemaal mee?

5 augustus: Andaz Pride Decks en Garage Bar

Voor het beste uitzicht tijdens de Canal Parade ga je naar Andaz Amsterdam op de Prinsengracht. Pak een glas bubbels en feest mee met de botenparade vanaf een van de twee privédecks terwijl je een dansje doet op de deuntjes van dj Keta Minaj. Blijf je liever op de kade? Bij de Garage Bar staan de spritz en pride punch koud voor een gezellig middag borrelen terwijl je je laat meevoeren door de muziek en onvergetelijke sfeer.

Andaz
Het Andaz Pride Deck

5 augustus: afterparty Sweetie Darling bij W Amsterdam

Het bekende queerfeest Sweetie Darling strijkt op 5 augustus neer in W Amsterdam voor dé Pride afterparty. Iconen als dj Darling Peter en dragqueens Envy Peru en My Little Puny geven acte de présence op dit legendarische feest in de Spuistraat. Dit is de place to be waar je de feestelijke Canal Parade afsluit. In stijl.

t/m 6 augustus: Queer & Pride Amsterdam in het Stedelijk

Kunstliefhebber? Tijdens Pride Amsterdam presenteert het Stedelijk Museum verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars. Naast de vaste collectie zijn de werken van Keith Haring in de Erezaal te zien en een solotentoonstelling van multitalent Felix de Rooy. Een bezoek aan dit museum is een mooie afwisseling op alle feesten in de stad.

Keith Haring in het Stedelijk Museum
Keith Haring in het Stedelijk Museum

6 augustus: Closing Party op de Dam

Op 6 augustus eindigt Pride Amsterdam 2023. Na een week vol feesten, lezingen, tentoonstellingen en demonstraties is het aan verschillende lhbtqia+-voorvechters om het jaarlijkse evenement af te sluiten op de Dam. Er zijn optredens van bekende en onbekende artiesten die er voor dit jaar nog een keer één groot feest van maken.

Zoek je nog een hotel?

Naast Andaz Amsterdam en W Amsterdam staan ook de Conscious Hotels bekend als lhbtqia+ friendly. En 'exo sexy' bovendien!

Powered by Labrador CMS