fyi design

7x items voor meer kleur in je interieur

FAIRF muurverf.
Leestijd: < 1 min

Van een ‘sad beige’-interieur wordt niemand blij. Colorcurators, kleurkenners en flamboyante ontwerpers blijven dan ook vrolijk aan het colorblocken: hoe meer kleur, hoe beter!

spookachtig

Wat: Boo
Waar: timleclabart.com
Wat kost dat: vanaf € 450

Niet zomaar stoelen, maar ‘friendly interior companions’ noemt ontwerper Tim Leclabart de meubels uit zijn ‘Boo’-collectie. De vriendelijke spookjes komen in zes verschillende vormen en kleuren, gebaseerd op het vrolijke kleurenpalet en de vormentaal van de ‘Memphisgroep-stroming’ uit de jaren tachtig.

mix & match

Wat: Bouquet
Waar: magisdesign.com
Wat kost dat: € 192

Is het een vaasje of een lamp? Goed nieuws: het is beide! De roddel gaat dat de twee ontwerpers van Brogliato Traverso dineerden met een lampje en een vaas op tafel. Daar rees de vraag: “Waarom moeten dat eigenlijk twee afzonderlijke producten zijn?” Et voilà: vaaslamp Bouquet werd geboren! Wie meerdere lampen heeft, kan wisselen met de kleuren van de binnenste en buitenste huls.

stapelgek

Wat: Candl Stacks
Waar: staneditions.be
Wat kost dat: vanaf € 32

Verzamelaars opgelet: de Candl Stacks van Stan Editions zijn eindeloos te stapelen. Van dik tot dun, lang en kort tot alle kleuren van de regenboog. Je stapelt ze simpelweg naar wens tot kleurrijke totempaal. Kaarsstomp op? Dan is de volgende aan de beurt om op te branden, zo zit je nooit zonder!

handdoekje leggen

Wat: Martens And Martens x SUITE702
Waar: suite702.com
Wat kost dat: € 27,50, € 37,50 en € 59,95

Je wist niet dat je ze nodig had totdat je deze handdoeken zag. Nederlandse kunstenaar en kleurkenner Karel Martens bedacht ter ere van het 5-jarige bestaan van textielmerk Suite702 een serie kleurrijke badhanddoeken, gasthanddoekjes en strandlakens. Gebaseerd op zijn project Colours on the beach uit 2017 in kuststad Le Havre, waarin hij zijn feilloze kleurgevoel losliet op talloze strandhuisjes, koos Martens het kleurenpalet voor de nieuwe handdoekencollectie. Elke handdoek is anders, maar samen vormen ze toch een geheel.

kleur bekennen

Een model met een bus FAIRF muurverf

Wat: FAIRF
Waar: fairf.eu
Wat kost dat: 1 liter, € 30

Wist je dat het bindmiddel van traditionele (muur)verf gemaakt is van fossiele grond stoffen? Dat is niet heel plezierig voor jou en het milieu. Gelukkig is daar Fairf: verf op waterbasis, met plantaardig bindmiddel en zonder schadelijke of chemische stoffen. Zo fleur je niet alleen je muur of meubel op met een likje verf, maar ook de wereld! Win, win!

in de knoop

Wat: Loop sofa
Waar: sancal.com
Wat kost dat: Prijs op aanvraag

Nederlands designstudio Raw Color staat bekend om het verbinden van licht, kleur, schaduw en volume. Laat dat nu ook exact zijn wat ze hebben toegepast in het ontwerp van de Loop en Link sofa’s voor Spaans meubelmerk Sancal. Op de rondvormige banken is geen hard hoekje te bekennen. De banken kunnen als schakels naast elkaar en in het geval van de Link poef zelfs in elkaar ‘gelinked’ worden.

Beeld: Carolle Servayge (Candl Stacks)

Powered by Labrador CMS