7 korte films: The Male Gaze blikt terug met Celluloid Dreams

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

The Male Gaze brengt regelmatig korte films uit die zijn gebundeld rond een thema. Deze keer diepen ze zeven films op uit de oude doos, waarvan de oudste is gemaakt in 1985. Bekijk de trailer van Celluloid Dreams, waarin deze cinematische parels voorbij komen.

Alle zeven films zijn speciaal voor een nieuwe uitgave van The Male Gaze gedigitaliseerd. De films zijn gemaakt in de Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Hieronder zie je een korte samenvatting van alle films.

Ze zijn als geheel te vanaf 2 november zien op Amazon Prime Video en Vimeo en hebben een gezamenlijke lengte van 108 minuten.

Just Out of Reach

Regie: Jonathan Wald, Verenigde Staten, 4 minuten

Terwijl de zon opkomt, zien we twee mannelijke lichamen opdoemen uit de duisternis. De jongste van de twee probeert weg te sluipen bij de oudere man met wie hij zojuist geslapen heeft. Wat is er gebeurd?

Toto Forever

Regie: Roberto F. Canuto, Verenigde Staten, 14 minuten

De levens van een jonge, naïeve postbode en een gangster die problemen heeft met de maffia raken op onverklaarbare wijze met elkaar verweven wanneer een bedwelmende affaire bij elke nieuwe stap meer gevaar oplevert.

Men Don’t Cry (Οι άντρες δεν κλαίνε)

Regie: Kyriakos Chatzimichailidis, Griekenland, 18 minuten

Op een stormachtige winternacht arriveert de doorweeekte 20-jarige Ilias onuitgenodigd bij het huis van Petros. Het grillige gedrag van Ilias baart Petros grote zorgen. Hij herinnert zich vaag een ontmoeting met Ilias een paar jaar geleden, in een homobar. Naarmate de nacht vordert, komt de verontrustende waarheid naar voren.  En hoe graag Petros ook van zijn gast af wil, sommige waarheden zullen je altijd blijven achtervolgen.

Alger la Blanche

Regie: Cyril Collard, Frankrijk, 28 minuten

Farid, een tiener van Algerijnse afkomst, brengt zijn vrije tijd door verkeerde vrienden in de buitenwijken ten zuiden van Parijs, terwijl hij een geheime relatie onderhoudt met illustrator Jean. Zowel Jean als Farid zijn onzeker over de toekomst van hun relatie. Farid wil dat Jean met hem naar Algiers verhuist, maar Jean wil niet langer Farids geheim blijven. Maar wanneer Farid verwikkeld raakt in een politiezaak, clasht zijn gepassioneerde privéleven met zijn conservatieve gezinsleven, met explosieve resultaten.

Unconfessions (Inconfissões)

Regie: Ana Galizia, Brazilië, 22 minuten

Theaterman Luiz Roberto Galizia is op jonge leeftijd gestorven, maar liet een schat aan persoonlijke archieven achter. Dertig jaar later duikt zijn nichtje Ana Galizia in deze archieven om de sporen te volgen van haar oom, die ze nooit heeft ontmoet.

Same Difference

Regie: Harry Richards, Groot-Brittannië, 11 minuten

Tweelingbroers Leon en Noel delen hun ouders, hun school en hun stapelbed. Maar wanneer Leon geïnteresseerd raakt in Abi en Abi geïnteresseerd raakt in Noel, dreigt een driehoeksverhouding de tweeling uit elkaar te scheuren - totdat Noel zelf een verklaring aflegt.

Boychick

Regie: Glenn Gaylord, Verenigde Staten, 12 minuten

In een zonnige buitenwijk maakt een luidruchtige Joodse moeder haar verlegen homoseksuele tienerzoon onophoudelijk belachelijk, die ze haar 'Boychick' noemt. Ondertussen kan Boychick niet stoppen met lonken naar een knappe klasgenoot. Had Boychick maar de moed om zijn verlangens onder ogen te komen. Als bij toverslag komt zijn idool, popster Ashley Hart, langs om hem het zelfvertrouwen te geven waar hij naar verlangt.

Coverbeeld: Alger la Blance

Powered by Labrador CMS