Zwitserse gays kunnen trouwen vanaf juli 2022

Leestijd: < 1 min

De Zwitserse overheid heeft aangekondigd dat de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht vanaf 1 juli 2022 een feit is. Het nieuws komt na een referendum waaruit bleek dat 64,1% van de stemmers voor de openstelling is.

De nieuwe wet zal in twee fases worden ingevoerd. Van gaykoppels die in het buitenland zijn getrouwd en in Zwitserland worden erkend via een geregistreerd partnerschap,  zal vanaf 1 januari het officiële huwelijk worden erkend.

Vanaf 1 juli 2022 kunnen alle andere gaystellen met een geregistreerd partnerschap dit omzetten in een huwelijk. Vanaf die datum is het voor nieuwe stellen mogelijk om te kiezen voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Veertig jaar campagne

De campagne voor gelijke huwelijksrechten begon meer dan veertig jaar geleden al in Zwitserland. In 2020 is de nieuwe wetgeving voor het eerst geïntroduceerd bij de federale overheid. Mensen die het niet eens zijn met nieuwe wetgeving, hebben de mogelijkheid een referendum aan te vragen. Dat is hier ook gebeurd, maar uiteindelijk bleek dus 64,1% in te stemmen met de nieuwe wetgeving.

Bron: le News / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS