Zware stoffen, groen en prints: dit zijn de interieurtrends van 2020

Leestijd: < 1 min

Neutrale kleuren en materialen zijn een trend, maar ook enorme prints op muren en behang, ronde vormen om rechte lijnen te doorbreken, de kleur groen in allerlei tinten en zware stoffen zoals velours. De interieurtrends voor 2020 zijn dus nogal eclectisch. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

1) Groen

Veel mensen denken bij de kleur groen nog weleens aan de seventies, toen die kleur veelal werd gecombineerd met oranje en bruin. Aan zitkuilen met stoffige ribfluwelen bekleding. Het hedendaagse groen is daarentegen fris en modern. Steeds meer mensen maken van hun woonkamer een kleine jungle, met planten in alle soorten en maten. Nu zie je dat ook muren en gordijnen steeds vaker worden voorzien van een groentint. Het mooie van de kleur groen is dat die werkelijk met iedere kleur prima is te combineren. Vooral ook met andere tinten groen. Bekende verfmerken kiezen ook voor groen als trendkleur. Bovendien zijn lief zijn voor het klimaat en duurzaamheid meer dan ooit trends, dus kies je voor groen, dan zit je altijd goed.

2) Prints

Verander je woonkamer in een tropisch vakantieparadijs met kamerbreed fotobehang. Of kies voor een fraai behangetje met bananenbladeren, palmen of andere botanische variaties. Niet alleen je muren fleuren op van een fraaie print. Of wellicht vind je een hele muur net even te drastisch. Denk dan aan accessoires als kussens met een uitbundige cactusprint, een vloerkleed of raambekleding die goed bij deze trend past.

3) Neutrale kleuren en materialen

Deze trend lijkt een tegenhanger van de hierboven genoemde twee, maar de keuze voor neutrale kleuren en materialen hoeft het gebruik van prints of groen natuurlijk helemaal niet uit te sluiten. Hou je basisinterieur neutraal en voorzie je huis van speelse elementen. Je zult zien dat die neutrale kleuren en materialen juist zorgen voor rust en eenheid. Kies bijvoorbeeld voor shutters. Met hun houten uitstraling passen die uitstekend binnen een neutraal interieur en vallen ze op in al hun eenvoud. Zwarte shutters zijn momenteel veelgevraagd, maar vind je dat te heftig? Kies dan voor witte, lichtgrijze of beige raamdecoratie. Dat is stijlvol en brengt je interieur direct in balans. Overigens zijn shutters ook prima te combineren met andere raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld gordijnen.

4) Zware stoffen

Gordijnen zijn een echte eyecatcher in ieder interieur. Zwaardere stoffen zoals bijvoorbeeld velours zijn spot on in 2020. Ze geven je huis cachet en grandeur zonder dat je het gevoel krijgt dat je het gevoel krijgt dat je beland bent in de seventies (daar zijn ze weer). Denk aan deze gordijnen en je zult zien dat je interieur helemaal áf voelt. Als een warme deken, maar dan aan de muur.

5) Ronde vormen

Natuurlijke lijnen en ronde vormen geven je huis net even een speelser gevoel. Wanneer je de rechte lijnen doorbreekt, voeg je dynamiek toe aan je interieur. Ronde kussens, een ovale spiegel aan de muur of bolvormige lampen die je groepsgewijs boven de eettafel hangt: het heeft meteen iets knus en gezelligs.

Powered by Labrador CMS