Queer Boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Deze boeken wil je hebben

Leestijd: < 1 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban weer vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder de weg naar het opengestelde huwelijk in België en de biografie van 'Homomoeder' Karin Bloemen. 

1) Echt Verbonden – Paul Borghs

België was in 2003 het tweede land ter wereld waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar mochten trouwen. In Echt Verbonden leert auteur Paul Borghs ons meer over de geschiedenis van het huwelijk in België. Borghs schreef eerder al het boek Holebipioniers, over de geschiedenis van de lhbtq beweging in Vlaanderen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Echt Verbonden – Paul Borghs
Echt Verbonden – Paul Borghs.

2) Wild Dances - William Lee Adams 

William Lee Adams is het gezicht achter Eurovisie fanblog Wiwibloggs. Hij heeft van het festival zijn werk gemaakt en vertelt al jaren alle ins and outs over de artiesten en nummers. Een verzameling van ervaringen deelt hij in Wild Dances, My Queer and Curious Journey to Eurovision. Niet enkel weetjes over artiesten, ook het verhaal van William zelf, waarin hij onthult al vanaf jonge leeftijd te moeten zorgen voor zijn zieke moeder en broer, komt naar voren. Waaruit blijkt dat het Songfestival voor hem, en waarschijnlijk voor velen anderen, een uitlaatklep is.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Wild Dances - William Lee Adams
Wild Dances - William Lee Adams.

3) Queer Footprints – Dan Glass

De queer geschiedenis van Londen staat centraal in Queer Footprints van Dan Glass. Van de eerste pride parades door de stad tot een beroemde club die in 1999 werd gebombardeerd door een neo-Nazi.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Queer Footprints – Dan Glass
Queer Footprints – Dan Glass.

4) Opa’s Pride – Harry Woodgate

Winq boekenredacteur Pim Lammers: “De jonge, non-binaire illustrator Harry Woodgate heeft al een behoorlijk indrukwekkend oeuvre op diens naam staan. Na Durf! Verschijnt nu Opa’s Pride. Een instant klassieker in de (queer)kinderboekenwereld over een homoseksuele opa die zijn geliefde mist.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Opa’s Pride – Harry Woodgate
Opa’s Pride – Harry Woodgate.

5) Met vlag en wimpers – Karin Bloemen

Ooit verkozen als Homomoeder en nog steeds geliefd op het podium. Karin Bloemen komt dit jaar met een jubileumboek waarin ze terugblikt op 40 jaar theater. Van haar eerste optredens op de markt in Schagen, tot avond na avond in grootste jurken in Carré.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Met vlag en wimpers – Karin Bloemen
Met vlag en wimpers – Karin Bloemen.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS