Will & Grace te politiek? Onzin, aldus de acteurs

"Volgens mij doen we niets anders dan voorheen"

Leestijd: < 1 min

Onze favoriete ongenuanceerde New Yorkers Will, Grace, Jack en Karen hebben na elf jaar afwezigheid opnieuw hun plek op de buis veroverd. Volgens sommige fans zijn de nieuwe afleveringen echter te politiek vergeleken met de oude seizoenen. De acteurs zijn het daar niet mee eens.

Onlangs werd aangekondigd dat de revival van Will & Grace wordt verlengd met een derde seizoen. In de nieuwe afleveringen schuwen de schrijvers er duidelijk niet voor om via de personages hun mening te uiten over Trump en consorten. De eerste aflevering stond vorig jaar grotendeels in het teken van de president en nog voor de revival van start ging, trakteerden de makers ons al op een Will & Grace-verkiezingsspecial.

Niet iedereen is even gecharmeerd van de politieke verhaallijnen in de serie. In een interview met The Hollywood Reporter verdedigen acteurs Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace) en Sean Hayes (Jack) de makers van de serie. Volgens hen heeft de sitcom altijd al politieke onderwerpen aan het licht gebracht.

“Dit is niks nieuws. We zijn altijd grensverleggend geweest, onze humor is altijd zeer provocerend geweest”, aldus Messing. “Ik heb het idee dat we niets anders doen dan voorheen. Er is dezer dagen gewoon meer voer. Er gebeurt een hoop meer in ons land waar we het over moeten hebben.”

McCormack legde vervolgens uit dat de cast en makers bewust hebben besloten om grotere wereldproblemen aan te kaarten in de serie, met name zaken die zich afspelen in de VS. “Tijdens de eerste jaren dat de show op televisie was, was Bill Clinton president. Ik kan me herinneren dat we na de aanslag op het World Trade Center op 11 september allemaal naar Max en David keken [Max Mutchnick en David Kohen, makers van de show – red.] en zeiden: 'Deze personages wonen ook in New York, wat gaan we hiermee doen?' Toen werd besloten dat Will & Grace hier niet het platform voor was en besloten we het licht te houden.”

“Het is tijd voor de personages om zich uit te spreken”

Dit keer staan de makers en acteurs er anders in. “De personages zijn inmiddels bijna vijftig en hebben lange tijd in New York en in dit land gewoond. Het is tijd voor hen om zich uit te spreken. Die mening moet natuurlijk grappig zijn, maar niet enkel licht.”

Homoseksueel huisdier
Max Mutchnick, een van de geestelijk vaders van Will & Grace, spreekt zich ook buiten de serie graag uit tegen de huidige overheid, tevens op humoristische wijze. Zo kondigde hij onlangs aan alle 1.121 basisscholen in Indiana – de thuisstaat van vicepresident Mike Pence – te trakteren op een exemplaar van het kinderboek A Day in the Life of Marlon Bundo, over een homoseksueel konijntje.

Het boek is in feite een parodie op het kinderboek dat de familie Pence zelf uitbracht, Marlon Bundo’s Day in the Life of the Vice President. Dat boek werd geschreven door Mikes dochter Charlotte, geïllustreerd door zijn vrouw Karen en vertelt over de avonturen van hun huisdier in het Witte Huis.

Over de reden voor zijn actie zegt Mutchnick op Instagram het volgende: 'Mike Pence heeft een enorm podium in Indiana, en wat betreft homoseksuelen heeft hij dat louter gebruikt om een boodschap van intolerantie te verspreiden. Door dit boek te doneren, hoop ik die inspanningen teniet te doen en positieve rolmodellen en een verhaal van inclusie te verspreiden in zijn thuisstaat.'

op

Bronnen: Hollywood Reporter / Attitude UK

Powered by Labrador CMS