Wijnliefhebbers opgelet: dit Champagnehuis heeft Nederlandse wortels

“Pleasure without champagne is purely artificial”

Leestijd: 2 min

Heb jij al eens een glaasje geklonken met de champagne van Boizel? Hoog tijd. De Franse bubbels smaken niet alleen goed, maar hebben ook nog eens een mooi verhaal. Proost! 

Oscar Wilde zei het al: “Pleasure without champagne is purely artificial.” De feestelijke knal van een kurk: champagne hoort bij een geslaagde avond. Het is een symbool van vreugde en een manier om speciale momenten nog plezieriger te maken.

Zo ook met de champagne van Champagnehuis Boizel. De grootmoeder van de huidige directeur Florent kwam uit Amsterdam: Erica Boizel-Hötte. Zij zette het bedrijf voort na het vroegtijdig overlijden van haar man René Boizel. Ze werd er oud mee, maar liefst 102 jaar, naar eigen zeggen omdat ze elke dag een glas van haar eigen champagne en een stukje pure chocolade nam.

Champagnehuis Boizel maakt elegante en verfijnde champagnes. Van Brut, Rosé tot de Premier Crus Blanc de Blancs en Blanc de Noirs: zeer exclusieve flessen. 

waar te koop?

De champane van Boizel is in Nederland exclusief te koop bij Heeren van Heusden Wijnkoopers uit het vestingstadje Heusden aan de Bergsche Maas. Zij zorgen ervoor dat jij dit najaar kunt genieten van de beste champagne. Zij leveren de flessen met het bruisende goud bij je thuis, op basis van exclusiviteit. Hoe exclusief? Dat blijkt wel uit het feit dat de wijnen en champagnes niet te koop zijn in supermarkten en slijterijen, maar enkel bij hen. 

De wijninkopers van Heeren van Heusden tippen naast de Boizel, nog drie andere wijnen die niet mogen ontbreken bij jouw volgende diner:

“De Ardèche-Chardonnay van de fameuze Bourgogneproducent Louis Latour is uiteraard een must!”, aldus de wijnkenners. “Deze witte wijn is fris, zacht en vol van smaak met een nootamandelachtige afdronk. Heerlijk bij lichte voorgerechten. Je hebt hem vast wel eens gedronken in één van je favoriete restaurants.

Ook de rode wijn van Pinot Noir-druiven, de Domaine de Valmoissine van Louis Latour, is een traktatie. Soepel en fruitig en heerlijk bij gegrilde groenten of fazant. Château du Breuil is de klassieke Bordeauxwijn die niet in jouw wijnkelder mag ontbreken. Deze karakteristieke, haast aristocratische wijn is nog van betaalbare klasse.

Een mooie Tawny port van Silva Reis voor bij de kaas maakt het diner compleet. Zachtzoet met mooie rijpe tonen.”

Meer informatie over de Champagne Boizel vind je hier, en er is ook een speciaal dinerpakket verkrijgbaar.

Powered by Labrador CMS