Winq ♥︎ DEKBEDDEN

Wie ligt er 's nachts bovenop jou?

5 x een kek dekbedovertrek

Leestijd: < 1 min

Een dekbedovertrek kopen doe je niet zomaar. Je wilt comfortabel onder de lakens kunnen kruipen. Welk dekbedovertrek het beste bij jou past, hangt af van wat je fijn vindt. Maar er zijn zoveel verschillende soorten dat het lastig kan zijn om het juiste te vinden. Winq helpt jou bij het kiezen.

Waar let je op als je op zoek gaat naar nieuwe lakens? De stof van je beddengoed bepaalt voor een groot deel je slaapcomfort. Katoen, jersey, flanel, zijde en linnen: er zijn veel verschillende soorten materialen om uit te kiezen met steeds andere eigenschappen. Wat voor jou het beste materiaal is, hangt af van je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Keuzestress

Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten. Voor iedere stof hebben we een prachtig dekbedovertrek in de schijnwerpers gezet. Ook sommen we natuurlijk de voordelen - en eventuele nadelen - van elke stof voor je op. Slaap lekker.

Terra: Walra Vintage Cotton

Smulders Textiel
Terra

Katoen voelt heerlijk koel aan doordat het goed ventileert. Het is een sterk materiaal dat goed vocht absorbeert en makkelijk schoon te maken is. Wel kreukt de stof redelijk snel.

100% katoen

Het Walra Vintage Cotton Dekbedovertrek Terra is gemaakt van 100% katoen en heerlijk zacht en comfortabel door de hoge draaddichtheid (TC) van maar liefst 116 inch². Ook heeft het een prachtige Terra kleur die in iedere slaapkamer perfect tot zijn recht komt.

Jersey dekbedovertrek

Smulders Textiel
Jersey dekbedovertrek

Jersey is gemaakt van katoenvezels, maar verschilt met normaal katoen doordat het op een andere manier geweven is. De stof is hierdoor elastischer, maar nog steeds even zacht en luchtig.

Gebreide jersey katoen

Het Snoozing Brigitte dekbedovertrek Blue is gemaakt van 100% gebreide jersey katoen. Jersey katoen heeft dezelfde fijne eigenschappen als normaal katoen en als extra voordeel dat het heel elastisch is. Het dekbedovertrek weegt 160 gram per m². Hierdoor is het heel zacht, voelt het comfortabel aan en gaat het extra lang mee.

Walra Vintage Flanel 

Smulders Textiel
Walra flanel

Flanel is vooral een stof voor koukleumen: het past zich namelijk aan je lichaamstemperatuur aan en houdt warmte vast. Flanel is daarvoor vooral een fijn materiaal voor in de herfst en de winter. Wel ademt en absorbeert de stof goed, net als katoen.

Geruwd flanel

Het Walra Vintage Flanel dekbedovertrek Zand voelt door het 100% geruwde flanel-katoen heerlijk zacht en donzig aan. Het is een zwaar dekbedovertrek van maar liefst 170 gram per m² en daardoor heerlijk comfortabel en van hoge kwaliteit. Het heeft een mooie lichte zandkleur en straalt daardoor rust uit in je slaapkamer.

Kayori Aya

Smulders Textiel
Kayori Aya

Zijde is een goed materiaal als je een gevoelige huid, eczeem of psoriasis hebt. Het is namelijk heel zacht. Ook is zijde antistatisch en trekt het geen stof aan. Je hebt er dus weinig onderhoud aan. De stof is licht van gewicht, 100% natuurlijk en het neemt optimaal vocht op.

Zijde

Het Kayori Aya dekbedovertrek is gemaakt van een mix van biologische zijde, Tencel en Pima katoen. Het materiaal is superzacht en biedt optimaal slaapcomfort. De stof heeft een hoge draaddichtheid (TC) van 285 inch² en is daardoor heel zacht en glad. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit en een dekbedovertrek waar je lang plezier van zult hebben.

Pink van At Home Easy

Smulders Textiel
Pink van At Home Easy

Linnen neemt veel vocht op en is dus een fijn materiaal voor mensen die veel zweten. Het ventileert goed en voelt koel in de zomer en warm in de winter.
Het At Home Easy dekbedovertrek Pink bestaat uit 80% katoen en 20% linnen. Dit zijn allebei superzachte en comfortabele stoffen voor een optimaal slaapcomfort. Het dekbedovertrek is met 250 cm extra lang. Hierdoor kun je je bed strak opmaken, zodat het er mooi uitziet. Door de leuke roze kleur ziet je slaapkamer er meteen vrolijk uit.

Behalve comfortabele lakens is ook een goed hoofdkussen en passend dekbedovertrek onmisbaar voor een stevige nachtrust. Kijk ook eens naar de draaddichtheid (ook wel TC), dit bepaalt namelijk hoe zacht een stof is. Het meest comfortabele beddengoed heeft een draaddichtheid van 200 of meer. Je vindt op de verpakking hoe hoog de draaddichtheid is.

Kijk hier voor nog meer slaapinspiratie.

Powered by Labrador CMS