Vraagje

Wat gebeurt er als prins Harry met een man zou trouwen?

Leestijd: < 1 min

Hij is dolgelukkig met zijn Meghan Markle, maar prins Harry had natuurlijk ook best met een jongen thuis kunnen komen. Uit een poll blijkt hoeveel procent van de Britten hier moeite mee zou hebben gehad.

Ipsos organiseerde een poll voor King’s College London en wat blijkt: driekwart van de mensen die reageerden, heeft geen moeite met een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Ook leuk voor prins William en prins Harry: het had tweederde van de mensen ook prima geleken als er een royal wedding zou komen met een extra prins in plaats van een prinses.

Aan de poll hebben 1.681 mensen meegedaan. Ondanks de positieve resultaten vindt nog altijd acht procent dat huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen verboden moeten worden. Dertien procent was tegen dergelijke huwelijken, maar verboden hoeven ze niet te worden van deze groep. Vijftien procent zei zich bovendien ‘ernstig zorgen’ te maken als een lid van het Britse koninklijk huis zou trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

In de jaren zeventig vond slechts een op de zes personen dat een huwelijk tussen M/M en V/V legaal zou mogen zijn. En aan het einde van de jaren negentig vond nog de helft van de Britten dat seks tussen homo’s verkeerd was.

Intussen maken prins Harry en zijn Meghan zich op voor hun huwelijk. Tegelijkertijd maken ze zich hard voor LHBT-rechten. Ze zien dit als een van hun belangrijkste taken. Meghan Markle sprak tijdens het Commonwealth Youth Forum dat de rechten van LHBT+-mensen basale mensenrechten moeten zijn en dat het hier niet om seksualiteit draait.  

Powered by Labrador CMS