Interview

“Voor je het weet, ben je drie uur verder”

Veering over ‘Anything with a pulse’, zijn lied over de valkuilen van dating-apps

Leestijd: < 1 min

Veering heeft samen met Ype Driessen (bekend van onder meer zijn fotostrips) en zanger Kenne een lied gemaakt over de valkuilen van dating-apps zoals Grindr. Wat zijn die valkuilen precies en hoe is de bijbehorende video tot stand gekomen? Dat lees je hier in het interview met Jan Veering.

Jan Veering en Ype Driessen hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk muzikaal project, met als resultaat de eerste single ‘Anything with a pulse’. Ze brengen die uit onder de naam Veering & Popdorian, de muzikale act van Ype waarvoor zanger Kenne al tien jaar liedjes zingt.

De nieuwe single gaat over de valkuilen van dating-apps als Grindr. De singlecover is opgemaakt in de stijl van Grindr en in de bijbehorende video zijn foto’s te zien van vrienden van Jan en Ype. Winq sprak Jan, die antwoord gaf op de onderstaande vragen.

Hoe ben je op het idee gekomen voor 'Anything with a pulse’?
“Het nummer begon als een instrumental van mij. Ik heb Ype Driessen van Popdorian, en ook bekend van zijn fotostrips, gevraagd een tekst te schrijven. Ype kwam met ‘Anything with a pulse’, een tekst over de valkuilen van gay dating-apps. We hebben de track bewust op Valentijnsdag uitgebracht - een beetje ironisch gezien het onderwerp van het nummer!”

En hoe is de samenwerking met Popdorian tot stand gekomen?
“Ik kwam Ype tegen op een Disco Total festival in Bret. We raakten in gesprek en kwamen erachter dat we dezelfde muzieksmaak hadden, namelijk Italo en dance-pop, en dat we allebei muziek maakten. Dus toen besloten we om een paar nummers samen te gaan maken.”

Waar kunnen we zanger Kenne van kennen?
“Kenne zingt al tien jaar liedjes voor Popdorian. Ze hadden een soort clubhit met hun nummer ‘You break it you own it’. Tegenwoordig zit Kenne meer in de klassieke muziek, maar hij maakte graag weer eens een uitstapje voor ‘Anything with a pulse’.”

Op Spotify staan meerdere versies van het nummer.
“Ja, er is een heel toffe Italo remix gemaakt door Soso en een acid mix door Lupe. We kunnen niet wachten om die op een feestje te gaan horen.”

'Anything' gaat over de valkuilen van gay dating-apps. Wat zijn die valkuilen volgens jou?
“Vooral verschillende verwachtingen denk ik. Als je eigenlijk op zoek bent naar Mr. Right en de ander zoekt alleen een snelle date. Of gewoon veel te veel tijd op Grindr doorbrengen. Net als met Instagram en Twitter. Voor je het weet ben je drie uur verder.”

En in welke valkuil ben je zelf weleens getrapt?
“Geen commentaar, hahaha!”

De foto's in de video zijn van jullie vrienden. Hebben jullie die foto's zelf uitgezocht of hebben die vrienden hun eigen selectie gemaakt?
“We hebben gewoon iedereen gevraagd om hun mooiste foto. Dat bleek voor veel vrienden nog een heel moeilijke opgave, dus af en toe hebben wij dan maar de keuze gemaakt.”

Wat kunnen we in de nabije toekomst van jou/jullie verwachten?
“Ons volgende nummer komt er binnenkort aan; ‘Turn of the screw’. Een echt uitgaans-anthem, dus perfect voor nu, nu alles weer mag.”

Luister naar ‘Anything with a pulse’ op Spotify.

En volg Veering en Popdorian op Instagram:
@Janveering
@Popdorianmusic

Powered by Labrador CMS