Vocal coach Georgina reageert op Mia Nicolai en Dion Cooper

“THIS IS AWESOME! I ADORE THIS. GORGEOUS! YES!”

Leestijd: < 1 min

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Onze favoriete vocal coach Georgina bespreekt hun duet, ‘Burning Daylight’. Wat vindt ze van ‘onze’ inzending? “THIS IS AWESOME! I ADORE THIS. GORGEOUS! YES!”

Als The Honest Vocal Coach bespreekt de Britse Georgina al jaren de muzikale prestaties van artiesten op haar YouTube-channel. Op dit moment zit ze middenin alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival 2023 en dat zijn er nogal wat.

Warm en intens

Deze keer is Nederland aan de beurt. Volgens Georgina zijn ‘onze’ liedjes altijd goed, de laatste jaren. Om te beginnen verdraait ze de titel van het lied van Mia Nicolai en Dion Cooper tot ‘Daylight Burning’. Dan hoort ze voor het eerst de stem van Dion, die vindt ze warm en heel intens.

Ze vergelijkt de frasering van Dion met die van Adele en later komen er referenties bij naar Christina Aguilera en P!NK, over de manier waarop zij een duet zingen. Ze heeft er meteen zin in. De stem van Dion noemt ze husky en sexy met een fraaie rasp. En na de eerste uithaal: “THIS IS AWESOME! I ADORE THIS. GORGEOUS! YES!”

Ook al zo'n geweldige stem

Verder roemt Georgina de progressie van de akkoorden, die haar bekend voorkomen. Dan komt Mia in beeld. “Zij heeft ook al zo’n geweldige stem! Ik vind dit geweldig en ik wil meer muziek van ze. Nu meteen. This is lovely!”

Georgina eindigt met kippenvel en zet ‘Burning Daylight’ op haar vaste playlist en dat doet ze niet zo vaak met Songfestival-liedjes. Echt, de bespreking van onze favoriete vocal coach is er eentje om vrolijk van te worden.

Powered by Labrador CMS