Vijf Nederlandse dragqueens te zien in Drag SOS

Vanaf 23 december op RTL5

Leestijd: < 1 min

Vijf dragqueens die zelf veel hebben overwonnen, reizen voor het nieuwe tv-programma Drag SOS door het hele land om anderen te helpen om de beste versie van zichzelf te worden. In elke stad zoeken de queens drie bijzondere mensen die eindelijk hun ware gezicht willen laten zien en wel wat hulp kunnen gebruiken om van zichzelf te leren houden. 

Dragqueens Ashley Knight, Niki Today, Deedee Janssens, Miss Tabitha en Loena Maas gaan in Tilburg en Vlaardingen op zoek naar mensen die wel wat zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Zo zien we onder andere moeder Diane. Ze houdt zielsveel van haar zoon maar heeft veel moeite met het feit dat haar zoon Bart een dragqueen is.

Dragformatie
Bart vindt het verschrikkelijk dat zijn moeder hem niet accepteert zoals hij is. Diane: “Ik schaam mezelf als hij als Selena over straat gaat, of – nog erger – optreedt. Ik word verdrietig van het commentaar van het publiek op mijn zoon.” Gelukkig weten de dragqueens daar wel raad mee! Zij schieten te hulp en leren Diane de dragformatie van haar zoon te accepteren.

Drag SOS
Drag SOS

Verder gaan de dragqueens langs bij Patricia, zij heeft weinig zelfvertrouwen doordat haar stiefvader haar jarenlang mentaal heeft mishandeld in haar pubertijd.

Betrapt
Ook de gelukkige getrouwde Frans kan wel wat hulp van de drags gebruiken. Hij loopt al sinds zijn zeventiende af en toe in vrouwenkleding tot dat zijn moeder hem betrapt. Hij wil eindelijk ook buiten zijn vertrouwde gezin om uit de kast komen als drag.

In Vlaardingen schieten de queens te hulp bij Elton wiens zoontje na een ernstig ongeval hersenschade opliep. Hij hoopt met zijn drag metamorfose zijn zoon een hart onder de riem te steken en zijn kinderen te leren dat het oké is om anders te zijn.

Innerfabulousness
Naast Elton helpen de queens alleenstaande moeder Roscane, die door pesterijen tijdens haar jeugd altijd onzeker is gebleven. En tot slot gaan ze langs bij Sindy die door haar moederschap zichzelf heeft verwaarloosd, nu is het haar beurt.

Met de metamorfose van de dragqueens hopen ze de deelnemers hun eigen ‘innerfabulousness’ terug te laten vinden. 

Origineel
Drag SOS is bedacht voor de Britse zender Channel 4 (het onderstaande fragment komt uit die serie, zodat je alvast een indruk kunt krijgen).

De Nederlandse variant is geproduceerd door Vincent TV producties en is woensdag 23 en 30 december om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Powered by Labrador CMS