Vier mooie designer zonnebrillen voor een trendy look

Leestijd: < 1 min

De zomer mag inmiddels dan wel over zijn, ook in de winter is een zonnebril een onmisbaar item in jouw fashion collectie. Hij beschermt je ogen namelijk tegen de felle najaarszon, ook in de auto bij een laagstaande zon. En met een zonnebril op zie je er natuurlijk ook meteen classy uit. Wil jij stijlvol voor de dag komen? Check dan deze vier mooie designer zonnebrillen uit de nieuwste collectie.

1. Ray-Ban Pilotenbril

Dé klassieker die vrijwel iedereen kent: de Ray-Ban pilotenbril. Het ontwerp met de ronde glazen en het dunne montuur bestaat al sinds 1936. De gekleurde glazen beschermen je ogen tegen schadelijke straling van de zon. Je kunt de neuskussentjes van het montuur breder of smaller instellen, zodat hij perfect aansluit op je neus en lekker zit. Met deze iconische zonnebril loop jij er trendy bij!

2. Mykita Mylon Trust 301

De Mykita Mylon Trust 301 heeft door de grote, vierkante glazen wel wat weg van een las- of skibril. De glazen zijn getint, waardoor je minder last hebt van de felle zon en vermoeide ogen.

De bril heeft een dik, zwart montuur langs de bovenkant, dat is gemaakt van acetaat. Dit is een duurzaam en licht materiaal. Hierdoor zit hij lekker zit en merk je nauwelijks dat je hem op hebt.

3. Etnia Barcelona Trastevere

De zonnebrillen van het merk Etnia Barcelona zijn geïnspireerd op de levendige, creatieve en kleurrijke Spaanse stad Barcelona. En dat is ook te zien aan het leuke model genaamd Trastevere. Het exemplaar is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waaronder in een geel montuur met pootjes in tijgerprint. De groene glazen maken de look van deze zonnebril helemaal af.

Ray Ban zonnebril
Ray Ban zonnebril

4.  Dick Moby BRU

Één van de bekendste brilmodellen: met ronde glazen en een dun montuur. De vorm van de Dick Moby BRU is populair geworden doordat niemand minder dan Beatle John Lennon een soortgelijke bril droeg en is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het montuur is gemaakt van biologische en gerecyclede materialen. Met dit mooie exemplaar ben jij altijd helemaal ‘on trend’.

Een vergoeding voor je zonnebril

Wil jij een nieuwe designer zonnebril? Check dan je zorgverzekering, want wie weet kun je je nieuwe montuur vergoed krijgen. Een nieuwe zonnebril kan vrij prijzig zijn en bij sommige verzekeraars krijg je ‘m deels of zelfs volledig vergoed .

Een zonnebril op sterkte wordt over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Je komt alleen in aanmerking voor een dergelijke vergoeding als je +/-10 hebt of als er een uitzonderlijke medische noodzaak is. Met een aanvullende brilverzekering krijg je een montuur soms wel vergoed. Handig dus om te weten!

Powered by Labrador CMS