Vier jij dit weekend Gorinchem Pride?

Leestijd: < 1 min

De allereerste Gorinchem Pride komt eraan. Aankomende zaterdag staat de Zuid-Hollandse stad in het teken van een Pride March, een informatiemarkt en de So You Think You Can Drag-verkiezing voor Midden-Nederland. Maar er is meer: bekijk hier het complete programma.

Zaterdag 16 september gaat Gorinchem gehuld in regenboogkleuren, want de allereerste Pride wordt die dag gehouden in de Zuid-Hollandse stad.

Diversiteit en acceptatie

Op de website schrijft de organisatie: “Ook in Gorinchem wordt er tegenwoordig jaarlijks aandacht besteed aan de Pride. Hoewel het misschien niet zo grootschalig is als in grote steden, zijn er lokale initiatieven en evenementen die de diversiteit en acceptatie binnen de gemeenschap vieren. Door deel te nemen aan deze evenementen kunnen inwoners van Gorinchem laten zien dat zij staan voor gelijkheid en inclusie. Het kan een positieve impact hebben op het welzijn van lhbtq+ personen in de stad, wetende dat zij gesteund worden door hun mede-inwoners.”

Programma

De dag begint met een Roze Viering, een religieuze bijeenkomst die speciaal gericht is op de lhbtq+ gemeenschap. Het is een viering waarin geloof en seksuele diversiteit samenkomen, en waarin iedereen welkom is ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. 

Gedurende de hele dag is er een informatiemarkt met diverse kramen en workshops. Om 11:00 uur gaat de Pride March van start, een kleurrijke en vrolijke demonstratie vanaf het stadhuis naar de hoofdlocatie. Voorafgaande aan de Pride March is er een podium waar diverse mensen zullen spreken over de positie van de lhbtq+ gemeenschap.

Drag-verkiezing

Op dat hoofdpodium is vanaf 12:00 uur tot en met 18:00 uur van alles te zien, waaronder de So You Think You Can Drag-verkiezing voor Midden-Nederland.

Meer weten? Kijk dan op de website van Gorinchem Pride met daarop een overzicht van alle evenementen en locaties.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS