Video: zo smaakvol woonde Ivana Trump in New York

Leestijd: < 1 min

Een roze ligbad met gouden kranen. Vuurrode vloerbedekking in de eetkamer. Schilderijen met luipaarden aan de muur. Dit was de smaak van de vorig jaar overleden Ivana Trump, de ex van Donald. Haar mansion in New york staat nu te koop, maar niemand wil het hebben. Terwijl het filmpje van de makelaar superovertuigend is, kijk zelf maar eens!

Goud, goud en nog eens goud. Daarmee staat, ligt en hangt het townhouse van Ivana Trump helemaal vol. Ze woonde er vanaf 1992, nadat ze was gescheiden van Donald Trump tot aan haar dood in juli 2022.

800 vierkante meter

Het huis staat op Manhattan in New York City en is ongeveer 800 vierkante meter groot. In de dertig jaar dat Ivana Trump er woonde, is er nauwelijks iets veranderd aan het interieur. Dus beland je in een soort tijdcapsule waarin te zien is wat mensen als Ivana Trump in die tijd mooi vonden.

Het huis aan de East 64th Street op nummer 10 stond te koop voor 26,5 miljoen dollar, maar niemand wilde het hebben. Dus is de makelaar nu maar liefst 4 miljoen dollar gezakt naar 22,5 miljoen, maar nog steeds is er weinig animo.

Erdoorheen kijken? Mwah

Het adagium ‘je moet er een beetje doorheen kijken’ gaat hier niet op, want werkelijk alle 800 vierkante meters zijn van een zinnenprikkelende wansmaak. Denk hierbij aan vloeren van roze marmer, vloerbedekking van luipaardprint, een schilderij met dito dieren erop, kristallen kroonluchters en met bladgoud bekleed behang.

De basiskleur van veel kamers is vuurrood, terwijl de badkamer dan weer roze met goud is. Er moet kortom een hoop gebeuren. Dennis Basso, een modeontwerper die veel voor Ivana Trump heeft gemaakt, zei eerder dit jaar in een makelaarsforum: “Het huis is ingericht door de beste designers uit die tijd. Maar niemand wil een dertig jaar oude badkamer.”

Bedevaartsoord voor MAGA Maniacs

Wat ook niet helpt, is dat het adres een bedevaartsoord is geworden voor Trump-aanhangers, of zoals ze ook wel worden genoemd: MAGA Maniacs. En die wil je natuurlijk niet iedere dag op je stoep hebben staan.

Ivana Trump viel vorig jaar van een trap, waarna ze het leven liet. Zelf leek ze met een knipoog naar haar rijkdom te kijken. Zo had ze ooit een cameo in de film The First Wives Club, een film over drie vrouwen die door hun echtgenoot aan de kant waren gezet en er het beste van probeerden te maken. Ivana’s advies aan de vrouwen die in scheiding lagen: “Don’t get mad. Get everything!”

Afijn, hier de beelden van Ivana’s wansmakelijke mansion.

Coverbeeld: Creative Commons

Powered by Labrador CMS