Very Vintage: zie Cher schitteren en shinen in The Cher Show (1975)

Hier bespreken we AL haar kledingwissels uit aflevering één

Leestijd: < 1 min

Deze week in onze YouTube-rubriek ‘Very Vintage’: Cher! Of om specifieker te zijn: haar eigen personalityprogramma The Cher Show uit 1975. Met zang en dans, vrolijke gasten, af en toe een langdradige sketch en veel, heel veel glamoureuze jaren zeventig kledingsetjes.

The Cher Show begint steevast met een openingsnummer, waarin Cher laat horen hoe goed ze kan zingen. In de eerste aflevering is dat een swingende cover van Stevie Wonders ‘For Once In My Life’.

Vervolgens bespreekt Cher haar outfit (ook alweer steevast supersexy) met haar publiek. Na een stukje standup comedy kondigt ze haar gasten aan, met wie ze onderhoudende gesprekjes voert.

Verkleedpartijen
Maar het meest onderhoudend zijn toch wel de verkleedpartijen van Cher. Na een eerste ‘break’ zingt ze een duet in matching glitterkostuums (let op de krulletjespruik van Cher, waarin een soort mutsje zit verwerkt).

Na tien minuten lijkt Cher alweer toe aan haar derde kledingwissel. Maar kijk eens goed: dat is Cher helemaal niet. Hier zien we hoe Caroll Burnett de presentatrice kort nadoet, waarna de echte Cher opkomt als Caroll.

Pruikentijd
Om een minuut later alweer op te duiken als Marie-Antoinette, compleet met een spierwit kapsel uit de pruikentijd, waarna ze zich uitkleedt tot aan haar ondergoed (een bizar strak korset) en eindigt in een mannenpyjama.

Daarna volgt weer een lied, waarvoor Cher is gehuld in paars spandex (of zoiets) en een indianentooi die ze zo te zien omgekeerd op haar hoofd heeft gezet, met de veren naar beneden.

Halfnaakte dansers
We zijn pas op de helft van de veertig minuten durende show als Cher wordt omgeven door halfnaakte mannelijke dansers. Zelf is ze nu in het zwart gehuld, althans: haar borsten en benen. Om haar hoofd een glitterbandana, terwijl ze een Cleopatra-achtige dans uitvoert.

Na de tweede break volgt een sketch met een bak vol goudvissen. Die spoelen we even door, want echt Oscar-waardig acteert Cher hier niet. Bovendien duurt het toneelstukje zo’n tien minuten te lang.

Kleuters in babydolls
Door dus, naar het duet van Cher met Caroll Burnett, in zwarte galajurken. In hetzelfde lied veranderen de twee in kleuters in babydolls, charleston-danseressen en de Andrews Sisters. Dat zijn dus VIER kledingwissels in één scène. Of nee, vijf, want na een ontploffing gaan ze nog even door, in hun nertsmantels.

Zo, dat was vermakelijk. En dit was alleen nog maar aflevering één van The Cher Show. Die dus behoorlijk wat mocht kosten. Vermaak je hier onder vooral verder, met Cher en haar gasten. En vooruit, ook maar meteen een tweede aflevering, waarin Bette Midler een van de gasten is...

Powered by Labrador CMS