Vanessa bij Robert ten Brink in Superfan

Very vintage: Vanessa is te gast in Robert ten Brinks programma Superfan

Met een piepjonge Robert die bij een kledingwissel wordt drooggedept

Leestijd: 2 min

Superfan is een programma uit de jaren tachtig waarin de Nederlandse supersterren van weleer hun grootste fans op de proef stelden: wie wist het meest van zijn idool? Een piepjonge Robert ten Brink voelde intussen zo’n ster aan de tand over allerlei privézaken. De aflevering met Vanessa (Connie Witteman voor intimi) is een parel. Hier de beelden!

In de rubriek Very Vintage duiken we regelmatig videoparels op uit de krochten van YouTube. Dat kan van alles zijn: tv-fragmenten, een verloren gewaande docu of een beschouwing van nu over iets van vroeger.

Het Vara-tv-programma Superfan duurde een heel uur lang, maar in 1988 zaten mensen op het puntje van hun stoel om maar niets te hoeven missen van het wel en wee van de Nederlandse sterren die we tegenwoordig BN’ers zouden noemen. In dat uur kwam van alles voorbij. Het programma trapte af met een optreden van de artiest in kwestie, gevolgd door een blokje ‘levensgeschiedenis’.

exclusieve bruiloftsbeelden 

De aflevering met Vanessa is enig om terug te kijken. Destijds was de zangeres de kersverse bruid van Hans Breukhoven, waarbij – EXCLUSIEF! – beelden van de bruiloft waren te zien in Superfan. Maar eerst dus de levensgeschiedenis van Bonnie Kreukhoven. Als kind groeide ze op in Den Haag, alwaar ze haar jeugd hinkelend op het schoolplein doorbracht. Eenmaal volwassen had ze verschillende baantjes, waaronder die van gouvernante aan de Noorse ambassade want al van jongs af aan was Connie dól op kinderen. En zo vertelt ze nog wat dingen over haar privé.

Als ze is uitgepraat, vindt Vanessa het tijd voor een kledingwissel. Dat was kennelijk niet gebruikelijk, want Robert ten Brink weet zich er geen raad mee. Gelukkig heeft Vanessa zelf een kleedhok geregeld in de studio, waarin ze verdwijnt.

robert wordt drooggedept 

Dan zegt Vanessa vanachter het kledingscherm dat ze even moet bukken. Robert ten Brink heeft het er intussen zo warm van gekregen dat hij moet worden drooggedept. Vervolgens keert Vanessa terug naar de desk, in een zwarte jurk. Een net iets andere zwarte jurk dan waar ze de eerste dertien minuten in te zien was geweest.

Doorrrr…, naar de bruiloft van Hans en Connie. De eerste vraag van Robert ten Brink na afloop van de video: “Hoe was de huwelijksnacht?” en ze wisselen nog iets uit over de shockfactor van Vanessa. Maar niet lang, want het is tijd voor ‘onze huisastrologe Kim’, die komt vertellen wat voor karakter Vanessa eigenlijk heeft. Die noemt haar ‘een bescheiden egotripper’, dat ze ‘moeite heeft met het op afstand houden van al te opdringerige bewonderaars’ (van de andere sekse), ze is ‘ijdel en wil bewonderd worden’. Niet erg aardig, maar Vanessa vindt het prachtig.

eindelijk komen de fans 

Het programma is bijna een half uur gaande als dan eindelijk de fans aan de beurt komen. Ze moeten vragen over Vanessa beantwoorden aan de hand van fragmenten uit haar huwelijksvideo. Wie is bijvoorbeeld de muzikale begeleider? Wat deed ze in haar bruidsjurk op een paard?

Tussen de vragen door verzorgt Vanessa nog een muzikaal intermezzo en dan is het alweer tijd voor de finale vragenronde. De winnende fan krijgt een gouden plaat voor boven zijn bed en Robert ten Brink sluit het programma zingend af op de melodie van Cliff Richards ‘Power to All Our Friends’.

beleef het zelf! 

Het uur is daadwerkelijk omgevlógen. Beleef het hieronder zelf:

Powered by Labrador CMS