Very Vintage: Mandy, met de briljante actrice Diane Morgan

Bekijk vier hilarisch absurde afleveringen

Leestijd: < 1 min

Cunk on Earth gezien op Netflix? Of de serie After Life van Ricky Gervais? In beide series is Diane Morgan te zien, die de Britse humor aan haar kont heeft hangen. Eerder maakte ze de BBC-serie Mandy, over een totaal verveelde vrouw die absurde dingen meemaakt. De eerste twee seizoenen staan allebei op YouTube.

In After Life speelde Diane Morgan de superchagrijnige en uiterst saaie maar ook schrijnend eenzame Kath, die advertentiemanager is bij het lokale sufferdje waarvoor Tony Johnson werkt.

Cunk on Earth

In een serie mockymentary’s speelt ze Philomena Cunk, die de geschiedenis duidt op geheel eigen wijze en echte wetenschappers aan de tand voelt met vragen of bijvoorbeeld piramides van onder- of bovenaf worden gebouwd. Keer op keer zet ze die deskundigen én de kijkers op het verkeerde been: meent ze nou wat ze zegt en vraagt? Is zij echt zo dom of zijn wij zo slim?

Morgan maakte verschillende series van Cunk, waarvan het seizoen dat Cunk on Earth heet nu op Netflix is te zien. Naar aanleiding daarvan schreef de Volkskrant een artikel, waarin ook een andere, oudere serie van de BBC opdook: Mandy. Dat is volgens de krant ‘een simpele ziel die maar wat aankloot’, wat heeft geleid tot veertien korte afleveringen van ongeveer een kwartier.

Spinnenslachter

In de eerste aflevering is te zien hoe Mandy aan haar sollicitatieverplichtingen voldoet. Ze belandt aan de lopende band in een bananenfabriek, waar ze is aangenomen als de persoon die ervoor moet zorgen dat alle vogelspinnen worden doodgeslagen. Ze valt in slaap tijdens de instructievideo, en daarna doet ze dus maar wat. Dit leidt al snel tot een dodelijk resultaat, met zeventien slachtoffers tot gevolg. En daarna gaat het van kwaad tot erger.

En zo maakt Mandy veertien afleveringen lang allemaal absurde dingen mee. Hieronder de eerste vier afleveringen, de rest vind je op YouTube. Voor hoelang? Dat weten we niet, want ze staan helaas niet op het officiële BBC-account. Dus geniet zolang de voorraad strekt.

Powered by Labrador CMS