Very vintage: Joan Rivers’ vuige commentaar bij The Fashion Police

Leestijd: < 1 min

Jarenlang was The Fashion Police vaste prik op de Amerikaanse showbizz-zender E!. Onder leiding van comédienne Joan Rivers gaf een vast panel commentaar op de outfits van celebs die voorbij schreden op de rode loper. In een compilatie van anderhalf uur zijn de leukste fragmenten verzameld, al gaan sommige opmerkingen vér over het randje van het betamelijke.

Joan Rivers was van de school dat je alles moet kunnen zeggen. In haar talkshows, haar optredens als standup comedian en als aanvoerster van het modepanel in The Fashion Police nam ze nooit een blad voor de mond. Tot aan haar dood in 2014 als gevolg van complicaties tijdens een keeloperatie zat ze gierend van het lachen op haar praatstoel. Dat haar grappen vaak ten koste gingen van complete bevolkingsgroepen? Dat kon haar helemaal niets schelen.

Boude uitspraken

Niet gek dus, dat sommige mensen walgden van haar bijtende of zelfs grievene humor, terwijl anderen haar daarom juist op handen droegen. In een compilatie van ruim anderhalf uur komt een keur aan boude uitspraken voorbij, niet alleen van Joan Rivers maar ook van de andere panelleden. Kelly Osbourne, George Kotsiopoulos en Guiliana Rancic zaten het vaakst naast Joan om de outfits en kapsels van celebs te bespreken.

The Fashion Police was simpele tv: vier mensen die met elkaar op vileine (en in Joans geval dus vaak heel gemene) wijze sterren afzeken (en regelmatig ook loofden voor een geslaagde creatie). In het midden van de show was er altijd een spel, waarbij ze moesten raden welke ster er bijvoorbeeld schuilging onder een grote hoed. Of de rubrieken ‘Bitch stole my look!’, ‘Slut cut’ of ‘Starlet or Streetwalker’, waarbij je wel kunt raden waarover die gingen…

Ten grave

Na het overlijden van Joan nam Kathy Griffin het stokje van haar over, gevolgd door Joans dochter Melissa Rivers. Kotsiopoulos werd opgevolgd door Brad Goreski. Ook Margaret Cho en Nene Leakes waren te zien. Maar zonder Joan was de glans van het programma er wel vanaf en in 2017 werd ook The Fashion Police zelf ten grave gedragen.

Maar gelukkig hebben we de beelden nog.  

Powered by Labrador CMS