Very Vintage : French and Saunders imiteren ABBA, Britney, Amy Winehouse en Bonnie Tyler

Heerlijke parodieën om vrolijk van te worden

Leestijd: < 1 min

Het is weer tijd voor een rondje parodieën van Dawn French en Jennifer Saunders. Deze keer kruipen ze in de huid van ABBA, Britney Spears en Amy Winehouse, Bonnie Tyler en de cast van Mamma Mia. Maar er is meer...

Bonnie Tyler

Dawn French speelt zichzelf als chauffeur die sterren oppikt in Hollywood. Dan stapt een blond gevaarte in dat Bonnie Tyler blijkt te zijn. Samen zingen ze uit volle borst haar hit ‘Total Eclypse of the Heart’ mee. Totdat Dawn het ineens zat is…

Amy Winehouse & Britney Spears

Amy Winehouse komt met een winkelwagen vol lege drankflessen aanrijden, waarna ze dronken tegen Britney Spears begint te schreeuwen. Die hangt als een verveelde tiener op de bank en wil van Amy weten of ze haar weleens hebben gevraagd of ze in rehab wil. Haar antwoord: “I said yes, alright.” Let ook op het kale hoofd van Britney onder haar pruik, terwijl Amy zegt een nest otters onder het hare te verbergen.

abba

‘The Winner Takes It All’ is misschien een van de beste songs die ABBA ooit opnam. French en Saunders maken er een heerlijk zooitje van. ‘The Winner’ is de basis, maar er zitten allerlei verwijzingen in naar andere ABBA-hits.

‘I Know Him So Well’

We blijven even bij Björn en Benny, die in de jaren tachtig de musical Chess schreven. Daarin zongen Elaine Paige en Barbara Dickson het lied ‘I Know Him So Well’. Hoewel French en Saunders de dames niet nadoen, maken ze een heerlijke persiflage van het kitscherige lied.

Mamma Mia

Door naar Mamma Mia, de film waarin Meryl Streep avonturen beleeft op de muziek van ABBA. Met een gastrol van Joanna Lumley als… Patsy.

Bananarama

Tot slot Lananeeneenoonoo, de parodie van French en Saunders op Bananarama. Ze brachten samen met de echte Banana-meiden een single uit voor Comic Relief, een cover van de Beatles-hit ‘Help’. Te zien is hoe de twee het lied (en de video) volledig om zeep helpen. Ook leuk: het interview in character.

Meer popparodieën van French and Saunders?

Bekijk hier een oudere aflevering van deze Very Vintage-rubriek, met daarin onder meer Madonna, Kylie Minogue, Marlene Dietrich en Björk.

Powered by Labrador CMS