Very Vintage: de bloopers uit Absolutely Fabulous

Leestijd: < 1 min

Niets is zo aanstekelijk dan een acteur die uit zijn rol valt en in de lach schiet, liefst keer op keer opnieuw. Als zelfs de stoïcijnse Joanna Lumley haar masker verliest, levert dat heerlijke beelden op. Hierbij een rondje bloopers uit Absolutely Fabulous, met Patsy en Edina in de hoofdrollen.

De avonturen van Edina Monsoon en Patsy Stone spreken nog altijd tot de verbeelding. Jennifer Saunders, die de serie Absolutely Fabulous schreef met haar comedypartner Dawn French en zelf in de huid kroop van Edina, vertelde ooit in een interview dat sommige scènes en vooral dialogen spontaan ontstonden terwijl de opnames plaatsvonden. Binnen het draaiboek was altijd ruimte voor een geniale ingeving of een moment dat toevallig voorbijkwam en alsnog heel erg grappig werd bevonden.

Slappe lach

Op elke dvd van een seizoen Ab Fab stond standaard een rondje bloopers, waarin te zien was hoeveel lol de makers hadden tijdens die opnames. En hoeveel er over moest, vooral, omdat er weer eens iemand de slappe lach kreeg of zich keer op keer versprak. We hebben een aantal van die bloopers teruggevonden op YouTube, en het is leuk om te zien hoe aanstekelijk het werkt om naar lachende mensen te kijken.

Eerder in deze rubriek bespraken we de afleveringen ‘Hospital’ en ‘Iso Tank’. Deze keer laten we je die bloopers zien. Veel plezier!

Powered by Labrador CMS