Very Vintage: de beste aflevering van MTV Cribs met Mariah Carey

Gekker dan dit wordt het eigenlijk niet...

Leestijd: < 1 min

De exorbitant grote en over the top idioot ingerichte huizen van celebs spreken al jaren tot de verbeelding. Jaren geleden keek MTV binnen bij de nieuwe rijken. Mariah Carey spande de kroon met haar hysterische Crib in hartje Manhattan. Sinds kort staat de aflevering weer online, hier de beelden!

MTV Cribs ging van start in september 2000 en tot nu toe zijn er 185 sterren geweest die een rondleiding gaven door hun mansions vol smakeloze nouveau riche-rommel. Die voldeden aan alle clichés: rappers en rockers hadden een wagenpark met tientallen ongebruikte Ferrari’s en Lamborghini’s. Zangeressen hadden immer een walk-in closet om in te verdwalen en dan was er standaard de master bedroom: “This is where the magic happens”, wink wink.

Mariah's Crib spant de kroon

De aflevering met Mariah Carey in haar meerdere verdiepingen tellende penthouse bovenin een wolkenkrabber in New York spande de kroon. Twee weken geleden verscheen deze plotseling weer op YouTube, althans: de terugblikaflevering waarin verschillende sterren commentaar leveren – onder wie Mariah zelf – op hetgeen in beeld wordt gebracht. Ook zitten er scènes in die de originele uitzending niet hebben gehaald.

Mariah's borsten

Wat is er zoal te zien? Allereerst Sharon Osbourne, die vooral commentaar levert over het voluptueuze voorkomen van Mariah. “Haar borsten hangen gewoon uit haar jurk terwijl ze in de keuken bezig is. Alles wat ze doet is een beetje porno, hè? Als ik zulke tieten had, zou ik ze ook de hele tijd laten zien.”

Zeemeerminnenkamer

Dat Mariah de camera’s van MTV toeliet is heel wat. Want zelfs voor haar eigen gasten zijn haar privévertrekken verboden terrein. Voor mensen die niet tot haar inner inner inner circle behoren, heeft ze een speciale verdieping ingericht. Hier is onder meer de Mermaid Room te vinden: een enorme filmzaal met gastenkeuken voor pizza’s (Mariah: “Voor de gasten, zelf neem ik liever een hapje of twee van iets.”).

Hondje in de wasdroger

Ook is er een gym waarin ze demonstreert dat ze ook hier met stilettohakken op de crosstrainer staat (en in de terugblik zegt dat het niet echt was, net als de scène waarin ze haar hondje uit de wasdroger haalt of na een kledingwissel naakt in bad glijdt (“Ik had een bodystocking aan, je denkt toch niet echt dat ik naakt op tv ga? Al is dat misschien weleens gebeurd.”).

Geen magic happening, maar een logeerkamer

Haar echte slaapkamer is te privé om te laten zien. In plaats daarvan neemt de diva plaats op een van de bedden in de Butterfly Room, waar Mariah alle spullen van haar fans bewaart. Een kamer vol huisvlijt (“Mijn fans zijn zoooo creatief.”) en knuffeldieren, waaronder heel veel lammetjes omdat ze haar fans ‘lambs’ noemt.

Derde kledingwissel

Dan is er de walk-in closet, die geen walk-in closet is maar een complete walk-in verdieping die is ingericht als een etage van Harvey Nichols in Londen. Alleen al de schoenenafdeling is groter dan een filiaal van Shoebaloo. Hier trekt Mariah meteen even wat anders aan voor de volgende scène. Het is alweer haar derde kledingwissel in tien minuten tv-tijd.

Little House on the Prairie in een wolkenkrabber

Mariah’s keuken is ingericht alsof ze niet bovenin een wolkenkrabber op Manhattan woont, maar in de countryside. Helemaal Little House on the Prairie, aldus rapper Da Brat die de aflevering tig jaar na dato becommentarieert.

Mariah doet alles liggend

In die keuken staat trouwens een enorme chaise-longue, omdat Mariah alles het liefst liggend doet. Dus ook eten. Eigenlijk valt dan pas op dat overal in het huis bed-achtige bankconstructies staan. Ook in de badkamer is een luxe loungeset opgesteld, “Voor als mijn visite tv wil kijken of wil kletsen terwijl ik in bad lig.”

Andere mansion, andere video

Dat het nóg gekker kan, bewijst een nieuwe video uit 2021 waarin Mariah’s nieuwe huis in L.A. wordt getoond. Hier niet zomaar tv’s aan de muren van werkelijk álle kamers, maar enorme schermen met bewegend beeld in de stijl van die kamer. Zelfs buiten op het terras hangt er eentje, met fraaie natuurbeelden.

Queen Elizabeth-waardig

Dit nieuwe huis is geen loft-achtig stadsgebeuren, maar een Queen Elizabeth-waardig paleis dat van alle gemakken is voorzien, inclusief inpandige basketbalzaal voor haar man. Dit is écht een beetje te veel van het goede. Je vraagt je meteen af waar de piano is gebleven ‘die vroeger van Marilyn Monroe is geweest maar die niemand mag zien, dus ook de kijkers van MTV niet’. En of ze haar stilettohakkenmuseum nog terug kan vinden in het ruim 4.000 vierkante meter tellende stulpje.

Gniffelen en gruwelen

Afijn, eerst lekker gniffelen om MTV Cribs en daarna gruwelen bij de overdreven luxe van het Californische kitschpaleis.

INSTANT UPDATE:

Mariah Carey heeft nóg een huis! Dit grijze gevaarte met een vijver in de vorm van een gitaar staat in Bedford.

Powered by Labrador CMS