Very Vintage: 6 bijzondere gasten in de Muppet Show

Van Elton John tot Diana Ross

Leestijd: < 1 min

The Muppet Show is zo’n programma waarbij iedereen wel een favoriet figuur heeft. Bij de een staat Kermit meteen op het netvlies, een ander gaat voor Miss Piggy of Gonzo of Fozzie Bear. Hier gaat het niet per se om de Muppets zelf, maar om hun gasten, van danser Rudoph Nureyev tot Alice Cooper. Hier zes leuke fragmenten.

Alice Cooper

De originele Muppet Show liep van 1976 tot 1981, waarna er nog allerlei remakes, films en spin-offs verschenen. We houden het hier even bij de originele show. In dit fragment kondigt Kermit de hardrockzanger Alice Cooper aan. Die zelf altijd een beetje eng deed tijdens optredens, maar hier compleet wordt platgebeukt door een stel losgeslagen Muppets.

Debbie Harry

Minstens zo cool en op het oog niet per se geschikt voor een poppenshow was Debbie Harry. De Blondie-zangeres blijkt echter minstens zo ontwapenend als de rockheld van hierboven. Hier zingt ze samen met Kermit het lied ‘Rainbow Connection’.

Rudolph Nureyev

Volgens Kermit is Miss Piggy eigenlijk een prinsens die door een kwaadwillende magicus is veranderd in een varken. Maar dansen met een varken vindt Rudolph Nureyev ook prima. Onder het kostuum van Miss Piggy gaat danser Graham Fletcher schuil, die flink wordt aangepakt door Nureyev.

Julie Andrews

The Sound of Music-ster Julie Andrews liet zien dat ze meer in huis heeft dan een zingende kinderoppas. Hier houdt ze haar hoofd koel terwijl ze wordt belaagd door reuzenmuppets die haar rondsmijten alsof ze in een moshpit is beland.

Diana Ross

Hier lijkt het net of we in een betoverend sprookje zijn beland, met psychedelische wezens die lijken op flamingo’s. Diana Ross – let op haar prachtige gouden boilersuit - wordt hier besprongen door een Pino-achtige vogel, maar ze ondergaat het met een glimlach.

Elton John

De kers op de taart is Elton John, die hier wel iets heeft van Verka Serduchka met die glitterbadmuts op z’n hoofd. Hier zingt hij ‘Crocodile Rock’, compleet met een muppetkrokodillenkoor.

Powered by Labrador CMS