Advertentierel

Vandalen gaan los op Suitsupply-posters met zoenende mannen

Leestijd: < 1 min

Kennelijk raken sommige mensen nogal gefrustreerd bij het zien van een uiting waarop twee mannen elkaar liefhebben. Billboards met de inmiddels beroemde Suitsupply-posters worden in elkaar getrapt of afgeplakt.

Twee weken geleden verschenen de posters van Suitsupply voor het eerst in beeld. Deze keer geen vrouwelijk naakt in gedienstige poses, maar een campagne waarin twee mannen figureren.

Op een poster is te zien hoe een man in pak zijn hand legt op de huid van een andere man die alleen een zwembroek draagt. Op een andere poster zijn twee smaakvol geklede mannen te zien die innig met elkaar zoenen. Dit leidde tot gekrakeel en mensen ontvolgden Suitsupply massaal op Instagram.

Deze laatste poster wekt hier en daar agressie op. In Groningen werden de gezichten van de zoenende mannen afgeplakt met gele tape. In Vlaardingen ging iemand met een rol zwarte tape op pad om een kruis over de monden te plakken. Ook in Utrecht en Hellevoetsluis was het raak.

Suitsupply meldt dat overal in het land mensen hun ongenoegen hebben geuit. Sommige posters zijn vernield en weggehaald. Ook zijn bushokjes en reclameborden beschadigd.

Het COC concludeerde al dat de rel rond de nieuwe Suitsupply-campagne laat zien dat homoseksualiteit nog lang niet volledig is geaccepteerd in de maatschappij.

Powered by Labrador CMS