Bekijk hier de trailer

TV-serie The Book of Queer duikt in de lhbtq-geschiedenis

Vanaf 2 juni op Discovery Plus

Leestijd: < 1 min

Van de oude Grieken tot Leonardo da Vinci en Michelangelo en mogelijk ook Abraham Lincoln en Eleanor Roosevelt: de vrolijke historische serie The Book of Queer duikt diep in de lhbtq-geschiedenis. De eerste aflevering is op 2 juni te zien op Discovery Plus. Bekijk hier alvast de trailer.

De vrolijke historische serie The Book of Queer duikt diep de geschiedenis in en laat zien dat bijvoorbeeld homoseksualiteit ook bij enkele beroemde voorouders voorkwam.

Liefdesrelaties

Zoals King James I uit Engeland die nota bene de grondlegger is van de populaire King James Bible, waarin homoseksualiteit veroordeeld wordt. Historici laten zien dat er serieus bewijs is dat de Engelse koning zelf verschillende affaires met mannen had.

En er zijn vele andere voorbeelden. Van de oude Grieken tot Da Vinci en Michelangelo en mogelijk ook Abraham Lincoln en Eleanor Roosevelt die er naar het schijnt liefdesrelaties op na hielden met partners van hetzelfde geslacht.

Dikke knipoog

De serie gaat door de tijd heen op humoristische wijze en met een dikke knipoog, maar baseert zich wel degelijk op historische feitelijkheden. Een verrassende kijk dus op onze lhbtq-geschiedenis…

De serie is vanaf 2 juni te zien via Discovery +. Bekijk hieronder de trailer van The Book of Queer.

Powered by Labrador CMS