Winq ♥︎ The Glendronach

The GlenDronach lanceert 50 Years Old Single Malt

Puur genieten voor whiskydrinkers

Leestijd: < 1 min

In de bijna tweehonderdjarige geschiedenis van The GlenDronach is het nooit eerder voorgekomen dat er een 50 jaar oude en zeldzame whisky is verschenen. Met de lancering van de 50 Years Old Single Malt komt daar verandering in. Exclusief voor Nederland zijn twee flessen beschikbaar. Puur genieten voor de ultieme whiskyliefhebber!

De 50 Years Old Single Malt is de oudste en zeldzaamste whisky van de Highland Destilleerderij tot nu toe.

Wat maakt deze whisky zo bijzonder?

The GlenDronach 50 Years Old heeft decennialang rustig gerijpt in zeldzame Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten van de Spaanse bodega’s uit Jerez in Andalusië. Deze vaten zijn persoonlijk geselecteerd door Master Blender Rachel Barrie, en essentieel voor de laatste rijping in alleen een Pedro Ximénez-vat.

Slechts een aantal vaten kunnen zo’n leeftijd bereiken, dat komt doordat er elk jaar 1% van de rijpende whisky verdampt. Het verdampen wordt ook wel de Angels share genoemd. Hierdoor zijn er wereldwijd, maar 198 flessen van The GlenDronach 50 Years Old beschikbaar. Slechts twee hiervan zijn in Nederland te koop.

The GlenDronach
The GlenDronach

 

Toewijding en meesterschap

De zeldzame whisky wordt al meer dan een halve eeuw beschermd en gekoesterd in de traditionele pakhuizen van The GlenDronach. Ze hebben overstromingen en strenge winters in de Highlands overleefd, en werden achtervolgd door de legende van een Spaanse geest.

Deze whisky vertelt het verhaal van volledige toewijding en het meesterschap van de whiskymakers die hun leven, met hoogte- en dieptepunten, hebben gewijd aan het beschermen en koesteren van deze uitzonderlijk zeldzame Scotch Single Malt.

Rijk en verleidelijk

Master Blender, Rachel Barrie:"Na vijftig jaar is de whisky uitzonderlijk rijk en verleidelijk, met zachte lagen van intense complexiteit. In de neus zijn rijpe zwarte kersen en pruimen de basis voor de harmonie van rollend steenfruit, terwijl het gehemelte een voortreffelijke samenbreng van smaak vormt met dichte ondertonen van donkere chocolade, tabak en cacao.”

The GlenDronach
The GlenDronach

“Het was bijzonder om de laatste verantwoordelijke te zijn van onze oudste whisky tot nu toe. Een whisky die van generatie op generatie is doorgegeven. Het resultaat is een handgemaakte Highland Single Malt die een verhaal vertelt van passie, waarvan The GlenDronach 50 Years Old de zeldzaamste van allemaal is.”

Met de hand genummerd

Elke met de hand genummerde fles van The GlenDronach 50 Years Old wordt gepresenteerd in een luxe, echt lederen etui. Dit in combinatie met een lederen boekje met in reliëf gegraveerde details over de geschiedenis van de distilleerderij, proefnotities en het unieke vakmanschap.

Fles nr. 1 van The GlenDronach 50 Years Old werd in december 2021 met trots geschonken aan de eerste Distillers' One of One-veiling, waarmee € 47.857 werd opgehaald voor achtergestelde jongeren in Schotland.

Aanvullende informatie

Uiterlijk: Antieke mahonie kastanje
Neus: Rijpe zwarte kersen en pruimen zijn de opmaat naar een harmonie van rollend steenfruit, gentiaan en een pluim van smeulende tabak - opgelicht door zachte tonen van braam, sinaasappel en cranberry.
Smaak: Stevige ondertonen van donkere chocolade, tabak en cacao vormen een voortreffelijke samenbreng van smaak. Een perfecte smaak van elegante pruimen en luxe zwarte kersen, omhuld met een strook fluwelen espresso.
Alc: 43,8%
Adviesprijs: €23.530,-

Meer weten? Kijk op de website van The GlenDronach.

Powered by Labrador CMS