Kijktip

Terug in het spel: Boy Culture, Generation X onthult een veranderde sekswereld

Leestijd: 1 min

Andrew en X hebben al jaren een knipperlichtrelatie. Ze zijn in de veertig en X wil zijn voormalige job als sekswerker weer oppakken. Hij komt er al snel achter dat hij niet meer het snoepje van de week is, in een compleet veranderde wereld met online platforms en PrEP. Hierover gaat Boy Culture: Generation X, een serie en het vervolg op de film Boy Culture uit 2006.

Boy Culture kwam uit in 2006 en liet de liefdesbelevenissen zien van X (een rol van Derek Magyar) en Andrew (gespeeld door Darryl Stephens). Nu is er een vervolg inde vorm van een serie, waarin Magyar en Stephens opnieuw hun rollen vertolken.

Knipperlichtrelatie

In Boy Culture: Generation X is te zien dat Andrew en X na jaren een knipperlichtrelatie te hebben onderhouden, op dit moment niet meer samen zijn. Wel wonen ze noodgedwongen in hetzelfde huis, uit financiële overwegingen.

Dan besluit X terug te keren naar zijn oude job als sekswerker. Hij merkt al snel dat er veel minder vraag naar hem is dan vroeger. De tijden zijn veranderd en de wereld van de sekswerkers ook. Er zijn ineens online platforms en ontwikkelingen als PrEP. Met tegenzin wendt X zich tot de sassy, maar ook enigszins verwaande twink Chayce (Jason Caceres), die hem de weg moet wijzen in de veranderde business.

Positieve film

Boy Culture: Generation X is net als de originele film mede geschreven en geproduceerd door A. Allan Brocka. De andere scenarioschrijver is Matthew Rettenmund. Bij de aankondiging van de nieuwe serie vertelde Brocka dat de eerste film een goede weerklank vond onder bezoekers omdat hierin seksuele ervaringen en relaties op een positieve manier werden neergezet, terwijl veel films uit die tijd inzoomden op negatieve ontwikkelingen en trauma’s.

De serie is beschikbaar via Apple TV+, Amazon Prime Video, Google en Comcast. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS