Beau of the ball...

Student Adam Bell gekroond tot ‘prom king’: zijn outfit was een hit

Leestijd: < 1 min

De achttienjarige Adam Bell besloot een rok en een topje aan te trekken naar het jaarlijkse dansgala. Hij werd ervoor bekroond tot koning van de avond. Online maakten mensen hem vervolgens belachelijk, maar dat kan Adam niets schelen.

Adam Bell zit op de Powdersville High School in South Carolina. Hij verscheen in een opvallende outfit op de rode loper, die was neergelegd voor de jaarlijkse prom night, een dansavond waar scholieren zich doorgaans al weken van tevoren op verheugen.

Spektakel
Adam maakte er een behoorlijk spektakel van. Hij droeg make-up, een opvallende blonde pruik, een witte crop top en een openvallende rok. Hij vertelde dat dit zijn manier van kleden was, omdat hij er nu eenmaal graag vrouwelijk uit wil zien.

Tijdens zo’n prom night worden altijd scholieren verkozen tot prom king en queen. Adam won 49 procent van de stemmen en werd tot zijn stomme verbazing gekroond tot koning van het gala.

Twee queens
Nadat hij trots de foto’s op Facebook had gezet, bleek dat niet iedereen zijn outfit kon waarderen. Iemand vroeg of hij dit als grap had bedoeld. Een ander riep dat hij het ronduit smerig vond: “Nu zijn er twee queens. Dat is toch verschrikkelijk?”

Andere mensen namen het op voor Adam. Ze vonden het fantastisch dat een school alle leerlingen accepteert zoals ze zijn. Adam zelf laat zich niet kisten door de kritiek, integendeel: hij heeft beloofd dat hij bij zijn diploma-uitreiking opnieuw in een vrouwelijke outfit zal verschijnen.

Bekijk een fotoserie op Daily Mail.

Powered by Labrador CMS