Strictly Come Dancing Finale

Strictly Come Dancing-finale: Layton en Nikita scoren meeste punten maar winnen niet

Het mannenkoppel Layton Williams en Nikita Kuzmin scoorde ook in de finale van Strictly Come Dancing onverminderd hoog. Ze behaalden 119 van de 120 te vergeven punten, maar wonnen niet: het publiek koos uiteindelijk voor een ander koppel…

Het had zo mooi kunnen zijn: twee mannen die de finale van Strictly Come Dancing zouden winnen. Jurytechnisch gezien wás dat ook zo. Nadat ze in de twee voorgaande weken de volle veertig punten kregen (alle vier de juryleden gaven een tien), kregen ze dat nu ook weer.

 puntentotaal

Van de in totaal drie dansen die ze uitvoeren, kregen er twee veertig punten en de derde 39 punten. Maar vervolgens kwam er nog een publieke stemronde en daar rolde een andere winnaar uit: Coronation Street-actrice Ellie Leach en haar professionele danspartner Vito Coppola gingen er met de hoofdprijs vandoor, terwijl ze met hun 116 jurypunten als derde eindigden. Eastenders-acteur Bobby Brazier en profdanser Dianne Buswell werden tweede met 117 punten. Layton Williams en Nikita Kuzmin scoorden dus het hoogst, met 119 punten.

Eerder lieten kijkers weten dat ze het ‘niet eerlijk’ vonden dat Layton als musicalacteur een streepje voor had op de rest. De publieke stemronde leek dat in de finale te bevestigen. Layton had eerder al eens gereageerd op die kritiek: “Ik ben hier gewoon om plezier te hebben zoals alle andere deelnemers. Ik reageer hierop met een glimlach en ben vastberaden om weer te scoren. En verder: wees aardig.”

 drie verschillende dansen

De twee voerden drie verschillende dansen uit, die ze in voorgaande afleveringen al eens hadden laten zien. Het waren de quickstep, een showdance en de Argentijnse tango. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS