Sam Smith eert muzikale lhbtq-iconen met bijzondere T-shirts

Leestijd: < 1 min

Sam Smith heeft in een fotoshoot een aantal muzikale helden op een voetstuk gezet die zich jarenlang hebben ingezet voor de lhbtq-gemeenschap, of door hen worden bewonderd. Onder meerABBA,  Freddie Mercury, Britney Spears en Mary J. Blige komen voorbij. Sam vertelt er zelf over in een achter-de-schermen video.

ABBA, Freddie Mercury, Britney Spears, Lady Gaga, Rihanna en Mary J. Blige krijgen allemaal een homage van Sam Smith in de vorm van een afbeelding op een collectie T-shirts waarin de zanger te zien is in een fotoshoot voor de Britse Rolling Stone.

Vrouwenkleding en make-up

In een video deelt Smith enkele jeugdherinneringen. “Ik wilde altijd degene zijn die het volgende duwtje gaf. Daarom droeg ik vaak vrouwenkleding en make-up. Maar op een gegeven moment was ik het duwen moe. Ik wilde me niet meer mooi aankleden en helemaal niet meer opvallen.”

Daarom is Smith alle muzikale helden dankbaar die wél bleven duwen. Met het nieuwe album Gloria doet die dat juist weer wel: “Gloria gaat over liefde voor jezelf. Dat is geen bestemming of eindpunt, maar een dagelijkse afspraak met jezelf, om jezelf te accepteren zoals je bent.”

Paris Is Burning

De foto’s van Rolling Stone zijn ook te zien op de website van Attitude. In de onderstaande video zijn beelden te zien uit de fotoshoot, en Smith licht toe waar diens liefde voor ABBA, Mary J Blige, Rihanna en anderen vandaan komt. Ook tipt de zanger scholen om de film Paris Is Burning in klassen te laten zien. Kijk hieronder zelf waarom.

Powered by Labrador CMS