Ruige rockers van Rammstein zoenen op Russisch podium

Leestijd: < 1 min

Door wetgeving die ‘homopropaganda’ verbiedt, mogen er geen homoseksuele uitingen in het openbaar plaatsvinden in Rusland. Daar trokken de rockers van Rammstein zich niets van aan: twee leden van de Duitse band gaven elkaar gewoon een zoen, vol op de mond.

Rammstein trad op in Moskou in het kader van hun Europe Stadium Tour. Eerder deden ze Polen aan, waar ze een statement maakten met regenboogvlaggen. Tijdens het lied ‘Ausländer’ geven twee bandleden als onderdeel van de act elkaar een zoen. Het gaat om de gitaristen Richard Kruspe en Paul Landers.

Instagram
Na het optreden in Moskou plaatste Rammstein een foto van het zoenmoment op Instagram, met daarbij de tekst: “Rusland, wij houden van jullie!” Hiermee creëren ze extra aandacht voor het feit dat dit dus niet de bedoeling is in Rusland. Weliswaar is homoseksualiteit niet verboden in Rusland, maar het tonen van beelden in het openbaar dus wel.

LHBTQ’s zijn hun leven niet zeker in Rusland. Onlangs werd een prominente activiste vermoord, nadat haar naam op een website was geplaatst door mensen die zichzelf ‘homojagers’ noemen. Het ging om Yelena Grigoryeva, die afgelopen zaterdag postuum het boegbeeld werd van de Pride Walk in Amsterdam.

Een bericht gedeeld door (@rammsteinofficial) op

Een bericht gedeeld door

Powered by Labrador CMS